Ma rajtol az alpesisí-Világkupa

<p>Sölden. Az ausztriai Söldenben rajtol az alpesi sízők 48. Világkupa-szezonja, melynek során a férfiaknál 35, a nőknél pedig 34 futamot, valamint két-két csapatversenyt rendeznek 18 helyszínen.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A nyitányon a hagyományoknak megfelelően mindkét nem képviselői óriás-műlesiklásban versenyeznek, ma a nők, holnap a férfiak állnak rajthoz.

A férfiaknál az osztrák Marcel Hirscher, a nőknél pedig az előző idényben taroló szlovén Tina Maze az összetett Vk címvédője. A szlovén versenyzőt az év sízőjévé választották, az ankét ötvenéves történetében Maze a 14. nő, aki megkapta ezt az elismerést.

Maze tavaly tönkreverte a mezőnyt, a nagy kristályglóbusz mellett a szuper-G, az óriás-műlesiklás és a kombináció szakági trófeáját is begyűjtötte. Maze legnagyobb ellenfele idén is Lindsey Vonn lesz, ám a sérüléséből felépült amerikai síző a mai versenyen még nem lesz ott. Visszatérése november végére, december elejére várható.

A férfiak mezőnyében viszont másfél év kihagyás után újra versenyez majd Bode Miller, a szuperkombináció 36 éves amerikai ötkarikás bajnoka, aki saját bevallása szerint nagyon motiváltan vág neki a szezonnak.

A szlovákok ásza, a tavaly két Vk-versenyt megnyerő Veronika Zuzulová néhány hete komoly térdsérülést szenvedett, de novemberben már újra síelni szeretne.

A magyar Miklós Edit a nyitányon még nem indul, először november végén, Breaver Creekben versenyez majd.

Az alpesisí-Vk október végétől március közepéig tart, február 9. és 22. között pedig a szocsi téli játékokon versenyeznek a sízők. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?