Josep Borrell az Izrael és a Hamász között dúló harcok azonnali beszüntetését sürgette

Josep Borrell

A Gázai övezetben Izrael és a Hamász palesztin szélsőséges szervezet között dúló harcok azonnali beszüntetését sürgette pénteken az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, aki az X-en közzétett üzenetében kiemelte: az EU és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) egyetért abban, hogy a konfliktus rendezéséhez és a tartós békéhez vezető út a kétállami megoldás.

Josep Borrell, aki Laosz fővárosában, Vientiánban találkozott az ASEAN-tagországok külügyminisztereivel, az üzenetében ismét a gázai harcok azonnali beszüntetését és a Gázai övezetben fogva tartott izraeli túszok elengedésére szólított fel.

Hozzátette: az ASEAN több tagországa „mély megdöbbenését” fejezte ki a gázai konfliktussal kapcsolatban.

Emellett kiemelte az EU és az ASEAN-tagországok közötti kapcsolatok fontosságát, hozzátéve: az új uniós vezetés továbbra is külpolitikájának egyik fontos elemeként tekint az ASEAN-nal ápolt viszonyra.

„Itt az idő megerősíteni a kereskedelem, a biztonság, a digitalizáció, a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni harc terén kialakult együttműködéseket” – szögezte le.

Az X-en előző nap közzétett üzenetében Borrell bírálta az izraeli kormány azon döntését, amely az ENSZ palesztin menekülteket segélyező ügynökségét (UNRWA) törvénytelennek minősítette, és elutasította azt az izraeli vádat, amely szerint az ügynökség terrortevékenységet folytatna.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?