Ma Portóban sorsolnak

Budapest/Pozsony. Ma 12 órakor Portóban kisorsolják a 2004-es portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. A szlovák és a magyar válogatott a harmadik kalapba került. Az 50 együttes tíz ötös csoportban küzd egymással a továbbjutásért.

Budapest/Pozsony. Ma 12 órakor Portóban kisorsolják a 2004-es portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait. A szlovák és a magyar válogatott a harmadik kalapba került. Az 50 együttes tíz ötös csoportban küzd egymással a továbbjutásért. Az első helyezettek megszerzik a részvételi jogot, a másodikok pótselejtezőn biztosíthatják helyüket a 16-os döntőben. A rendező portugálok a házigazda jogán automatikusan Eb-szereplők.

A sorsolás előtt a válogatottakat a legutóbbi két kvalifikációs (2002-es vb, 2000-es Eb) sorozat eredményei alapján az alábbiak szerint csoportosították:

1. kalap: Franciaország, Svédország, Spanyolország, Csehország, Németország, ĺrország, Románia, Olaszország, Belgium, Törökország.

2. kalap: Oroszország, Horvátország, Dánia, Hollandia, Jugoszlávia, Lengyelország, Anglia, Szlovénia, Ukrajna, Skócia.

3. kalap: Magyarország, Ausztria, Norvégia, Szlovákia, Izrael, Svájc, Izland, Bulgária, Finnország, Görögország.

4. kalap: Ciprus, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Wales, Észtország, Lettország, Észak-ĺrország, Grúzia, Macedónia, Litvánia.

5. kalap: Örményország, Moldova, Albánia, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Liechtenstein, San Marino, Málta, Luxemburg, Andorra

A kijelölt játéknapok: 2002. szeptember 7., 8., október 12., 13., 15., 16. 2003. március 29., 30., április 1., 2., június 7., 8., 10., 11., szeptember 6., 7., 9., 10., október 11., 12. Pótselejtezők: 2003. november 15., 16. 18., 19. A sorsolás után a csapatoknak 60 napon belül meg kell egyezniük a programról. Ha ez nem történik meg, akkor az UEFA készíti el a menetrendet.

Ladislav Jurkemik, a szlovák válogatott vezetőedzője: „Nincs értelme előre válogatni az ellenfelekből. Európában a leggyengébb kosárba kerülteken kívül nincs könnyű ellenfél. Ezért fölösleges előre izgulni, találgatni. Egyszerűen tudomásul kell venni, amit a szerencse hoz számunkra.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?