Ma mindkét csapat javítani akar

Szikrázó összecsapásra van kilátás ma délután öttől a pomléi stadionban, ahol a II. labdarúgóliga 3.

Szikrázó összecsapásra van kilátás ma délután öttől a pomléi stadionban, ahol a II. labdarúgóliga 3. fordulójában a hazai ŠTK Fluminense Šamorín az AFC Nové Mesto nad Váhom gárdájával találkozik.

A hazaiak szeretnék kiengesztelni szurkolóikat a múlt heti komáromi kisiklás miatt, ahol a vendéglátóktól tanulságos leckét kaptak lelkesedésből és küzdeni akarásból. Némi gyógyírt jelentett számukra, hogy hét közben a kedvenceik Častkovcében győztek (1:2) a Slovnaft Cup második fordulójában. Mika Lönnström edző szerint közösen már megemésztették a keserű komáromi pirulát. Kiemelte, hogy az ificsapatból bevetett fiatalok igazolták tehetségüket. A sportszerű kupatalálkozón nem bővült a hosszabb ideje sérültek (Pončák, Pato, Králik, Auban) listája. A somorjaiak finn mestere szerda estétől már a vágújhelyiek elleni összecsapásra összpontosít, több videofelvételen elemezte a játékukat. Az előző idényben, ősszel a Vág-parti csata végén elődje, Mike Keeney arra panaszkodott, hogy az AFC játékosai többször rúgtak ellenfelük lábába, mint a labdába. „Mi igyekszünk technikás, gyors focit játszani, a játékvezető feladata pedig az, hogy megkülönböztesse a keménységet a durvaságtól. Remélem, ez így lesz szombaton” – nyilatkozta lapunknak a felső-csallóköziek mestere. Csölle Roland csapatvezető örömmel újságolta, hogy kölcsönbe érkezett hozzájuk a Zbrojovka Brnótól Stanislav Vávra, a cseh labdarúgás egyik nagy ígérete, aki sérüléseit követően a somorjai csapatban szeretné újraépíteni önmagát. Új partnere, a DAC-ból igazolt Roman Sabler is végre megtalálta a góllövő cipőjét, ami ugyancsak biztató a mai megmérettetés előtt.

Öt nap alatt kétszer kaptak ki a vendég zöld-fehérek. A hazai bajnokin a Skalica ellen papírforma vereséget szenvedtek (1:2), ám az egy osztállyal lejjebb szereplő, ambíciózus Námestovo ellen nagy pofonba (1:4) futottak bele. Dušan Kramlík edző elmondta: türelem kell a főleg Trencsénből és Besztercebányáról érkezett erősítések beilleszkedésére. Visszatért közéjük a somorjai nevelésű Mikus Rajmund is, aki a nyáron Brünnben és több magyarországi klubnál szerepelt próbajátékon. A meteorológusok kellemes időt jósolnak, de ha a szikrázó napsütés elmarad, akkor is forró lesz ma délután a hangulat a Pomléban, ahova a látványos találkozó reményében érdemes kilátogatni.

Egyébként a hazai focirajngók vasárnap délelőtt sem maradnak bajnoki meccs nélkül, Ekkor a feljutásra törekvő U19-es, valamint a két évvel fiatalabb csapat egyaránt a vágsellyeieket fogadja. (Sz. J.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?