Louis van Gaal és az NB I

PSG, Atlético, Benfica, Juventus: négy csapat szurkolói örülhettek a továbbjutásnak szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

PSG, Atlético, Benfica, Juventus: négy csapat szurkolói örülhettek a továbbjutásnak szerda este a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Bajban van viszont a Manchester United.

5:0-s győzelemmel biztosította helyét a legjobb tizenhat között a csoportból már korábban továbbjutott Real Madrid mellett a Paris Saint-Germain. A malmői siker különösen Zlatan Ibrahimovic számára lehetett különleges: a 34 éves csatárklasszis a svéd városban született, s a Malmö volt az első profi klubja is a kétezres évek fordulóján. Az otthoni hangulatok – és az 50. percben szerzett gól – olyannyira érzékennyé tették a svédet, hogy a hajrában átengedett egy szabadrúgást Lucas Mourának. A brazil belőtte, majd hálás nyilatkozattal reagált. Minden nagyon szép, minden nagyon jó a PSG-nél így karácsony előtt. A gondok mindig tavasszal kezdődnek, a kieséses szakaszban.

A C csoportban egyszerre két továbbjutó is született. Nem borult a papírforma, az Atlético Madrid és a Benfica lépett tovább a nyolcaddöntőbe, előbbi hazai pályán győzte le a Galatasarayt, utóbbi az Asztana stadionjában ikszelt. A továbbjutókon kívül nagy elismerés jár az Asztana együttesének. A kazah BL-újonc hazai pályán mindhárom ellenfelével döntetlent játszott, a Benfica elleni 2:2 során pedig a magyar bajnokságból (DVTK, Újpest, Kecskemét stb.) ismert Foxi Kéthévoama gólpasszt jegyzett.

Az olasz csapatokra jellemző módon a bonyolultabb utat választotta a továbbjutáshoz a Juventus. A Mönchengladbach elleni két iksz után a zebrák a Manchester City ellen győztek 1:0-ra Torinóban, így az angolok mellett ők is ott vannak a legjobb tizenhat mezőnyében. A Mario Mandzukic korai góljának köszönhetően kicsikart győzelem sokat jelenthet a Juve számára, a csoportelsőségért folytatott küzdelemben a Juve ezzel ismét a Manchester City elé került. Ebben a csoportban érdemes szót ejteni a másik találkozóról is, bár a két csapat szurkolóin kívül alighanem kevesen nézték a Mönchengladbach–Sevilla mérkőzést. Pedig érdemes lett volna: a hazaiak az első félidőben összesen 19 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, ami idén BL-rekord. A végső mérleg a kapura lövési kísérletek számát tekintve 27:17, csoda, hogy a végeredmény csak 4:2 lett.

A forduló (negatív) szenzációját a Manchester United okozta. Az angolok csak 0:0-ra végeztek hazai pályán a PSV Eindhovennel szemben, ezzel komolyan veszélybe került a továbbjutásuk. A MU-nak a biztos továbbjutáshoz két hét múlva nyernie kellene a csoportot vezető (s ezúttal a moszkvai CSZKA otthonában 2:0-s győzelmet arató) Wolfsburg stadionjában. „Nem nyilatkozhatom minden meccs után azt, hogy most sem rúgtuk be helyzeteinket, de egyszerűen ez az igazság, ismét ez történt” – fogalmazott a mérkőzés lefújása után az NB I-es sajtótájékoztatók nívóján Louis van Gaal, a United holland trénere. Az angol csapatok különben is nehéz helyzetben vannak a Bajnokok Ligájában. A legrosszabb forgatókönyv szerint az utolsó kört követően kieshet a győzelmi kényszerben (és idegenben) pályára lépő Arsenal és MU, valamint a jelenleg kényelmes helyzetben lévő Chelsea is. A ManCity továbbjutása biztos, de ha a Juve nem kap ki Sevillában, Pellegrini csapata is csak csoportmásodikként léphet tovább. S akkor jöhet megint a Barcelona...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?