Londoni állatok

<p>Sokáig kellett várni, de megérte. Kedden játszották az idei BL-kiírás legizgalmasabb mérkőzéseit. Ezzel csak egy baj volt: a Chelsea–PSG (2:0) és a Dortmund–Real Madrid (2:0) meccseket egy időben rendezték.</p>

KISS TIBOR NOÉ

3:1-re kapott ki Párizsban a Chelsea, és az ott mutatott játék alapján kevés jel utalt arra, hogy a visszavágón összejöhet a fordítás az angoloknak. Csakhogy a Chelsea nem az a csapat, amelyet le szabad becsülni, különösen, ha az edzőjét José Mourinhónak hívják. A londoniak szinte tökéletes játékot mutattak be, lőttek egy gólt az első félidőben, majd egyet a másodikban is, így 2:0-s győzelmükkel, idegenben szerzett több góljuknak köszönhetően bejutottak a legjobb négy közé. S bár Demba Ba csak a 87. percben gyötörte be Sirigu kapujába a labdát, nem mondhatni, hogy a Chelsea csak a szerencséjének köszönhette a továbblépést – a kékek játékosai kétszer is eltalálták a felső kapufát a találkozón.

A játék képe feltűnően megváltozott az odavágóhoz képest. A Párizsban fásult, ötlettelen csapat benyomását keltő Chelsea játékosai bátrak, magabiztosak s legfőképpen fegyelmezettek voltak – míg az odavágón kreatívan, dinamikusan futballozó PSG-focistákra rá sem lehetett ismerni a Stamford Bridge-en. „Mentek, mint az állatok” – értékelte saját focistáinak teljesítményét José Mourinho, aki ezzel mindent elmondott. Pedig a PSG-nek elég lett volna egy gól az üdvösséghez, ennek megszerzésére azonban szinte esélye sem volt a francia sztáregyüttesnek, Cavani és Lavezzi mintha ott sem lett volna a pályán (a két PSG-támadó 2012 tavaszán a Napoli játékosaként is átélhette ugyanezt, a kétgólos előnyről való kiesést a Chelsea ellen). A sérült Ibrahimovic pedig ott sem volt a pályán, s a párharcot alighanem ez a tény döntötte el. A svéd tekintélye jól jött volna Londonban, ahol egy igazi vezéregyéniség hiányzott a PSG-ből. Ibra ezzel együtt jól viselte a frusztráló kudarcot: a mérkőzés végén sok szerencsét kívánt az éppen tévéinterjút adó Mourinhónak. Ibra mosolygott, Mourinho megölelte – így ért véget a PSG idei BL-szereplése.

A Dortmund–Real Madrid mérkőzésről is hiányzott egy korszakos zseni. A kisebb sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo a kispadról nézte végig a találkozót, amely után a spanyolok örülhettek a továbbjutásnak. A sima hazai Real-győzelem ellenére mégis nagyon rezgett a léc, a portugál sztár arcáról hatalmas megkönnyebbülést olvashattunk le, amikor a szlovén Skomina bíró lefújta a meccset. Furcsa találkozó volt: bő negyedóra után a Real minden kérdést eldönthetett volna, csakhogy Di María kihagyta a csapat javára könnyű szívvel megítélt tizenegyest. Aztán jött Reus s vele két dortmundi gól, hirtelen mindjárt tétje lett a meccsnek. Az ezt követő adok-kapokban a Real Madrid is bebiztosíthatta volna a továbbjutását – mint ahogy a Dortmund is dönthetett volna. A gólhoz a Borussia állt közelebb: Mhitarjan még a kapust is kicselezte, de kisodródott helyzetből csak a kapufát találta el. Ezen múlott.

A dortmundiak a kiesés ellenére elégedetten nyilatkoztak a mérkőzés után, Jürgen Klopp szerint ennek a mérkőzésnek a felvételét kellene levetíteni minden csapatnak, amely 0:3-ról kezdi a visszavágóját egy párharcban. A spanyolok elismerték, hogy – különösen az első félidőben – kritikán aluli volt a teljesítményük. „Jobb, hogy ez ma este történt meg velünk, s nem később” – összegzett Iker Casillas, utalva arra, hogy a BL-elődöntő így is megvan, és az igazán fontos mérkőzések most következnek a Real számára, mind a bajnokságban, mind a BL-ben. Ráadásul már Cristiano Ronaldóval a fedélzeten.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?