Lincselés az állomáson

Prága. A Cseh Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága akár négy hónapra is eltilthatja Marek Heinzet, a listavezető Baník Ostrava válogatott csatárát. A televíziós felvételek tanusága szerint ugyanis Heinz a hétfői, Plzeň elleni meccsen szándékosan lépett rá a földön fekvő Radek Pilař térdére.

Prága. A Cseh Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága akár négy hónapra is eltilthatja Marek Heinzet, a listavezető Baník Ostrava válogatott csatárát. A televíziós felvételek tanusága szerint ugyanis Heinz a hétfői, Plzeň elleni meccsen szándékosan lépett rá a földön fekvő Radek Pilař térdére. „Vétlen mozdulat volt, abban a helyzetben saját csapattársamra is ré kellett volna lépnem, mert nem tudtam nagyobbat ugrani” – védekezik Heinz. Alexander Károlyi, a fegyelmi bizottság elnöke szerint Heinz három héttúől négy hónapig terjedő eltiltásra számíthat, amennyiben a szándékosság bizonyítást nyer.

A hétfői meccs kapcsán a cseh rendőrség is nyomoz, a találkozóra vonattal utazó Baník-drukkerek ugyanis a chebi vasútállomáson brutálisan megvertek egy 40 éves férfit. A szemtanúk elmondása szerint a férfi leszállt a vonatról, amikor az ablakokból kihajoló ostravai huligánok petárdákat dobáltak felé. A férfi felszólította őket, hogy viselkedjenek rendesen, mire néhányan leugráltak a vonatról, és baseballütőkkel agyba-főbe verték, és kiütötték a fogait is. A peronon magatehetetlenül fekvő, egyébként epilepsziában szenvedő férfit a gyorsmentő szállította el.

A támadókra a pilzeni állomáson rendőrök vártak, de a személyleírás senkire sem illett – a tettesek vélhetően még Pilzen előtt elhagyták a vonatot. Pilzen belvárosban két negyvenfős tábor esett egymásnak. A rohamrendőrség a meccs alatt vízágyút is bevetett a vendégszektor ellen. Négy szurkoló kórházi ápolásra szorult, tizenhármat pedig letartóztatott a rendőrség. (mf, právo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?