Lévai István újra bronzérmes

<p>Vantaa. A szlovák színekben induló, dorogi származású Lévai István 2013 után idén is bronzérmet nyert a birkózó-Európa-bajnokságon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Míg Lévai István két éve Tbilisziben a kötöttfogásúak 60 kilogrammos súlycsoportjában végzett dobogón, addig az idei, a finnországi Vantaában zajló birkózó-Európa-bajnokságon a 66 kilósok között mutatta be ezt a bravúrt. A dorogi származású, honosított sportoló sorrendben a horvát Dominik Etlingert, az örmény Aram Julfalakjant és a finn Tero Välimäkit verte. Az elődöntőben a későbbi győztes orosz Adam Kurak jobbnak bizonyult nála, de a grúz Levaz Lasiki elleni bronzmeccs végén ismét Lévai örülhett. A besztercebányai Dukla 23 éves sportolójának ez a harmadik nagy sikere kontinenstornán, az említett tbiliszi bronz mellett 2012-ben Belgrádban aranyérmes volt.

A szlovák válogatott többi tagja már kevésbé volt eredményes kötöttfogásban: István testvére, Lévai Attila (59 kg), Jakus Béla (75 kg) és Lengyel Dávid (98 kg) is vereséget szenvedett rögtön az első mérkőzésén.

A magyar szakági válogatott viszont két aranyérmet ünnepelhetett a tegnap zárult viadal zárónapján: 71 kg-ban Lőrincz Tamás, 75 kg-ban pedig Bácsi Péter lett az Európa-bajnok. Ezzel a magyarok összességében négy medállal fejezték be a kontinensviadalt. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?