Léva: nincs veszélyben az extraligás szereplés

Léva |

<p>Volt kosarasaik elmaradt bérüket követelik a lévai klubtól, amely azonban gond nélkül megkapta az extraligás induláshoz szükséges licenszet. Többhavi bérével tartozik a lévai férfikosárlabdaklub több egykori szlovák játékosának, ám mindez nem veszélyezteti a Patriótákra keresztelt régi-új egyesület részvételét a hazai extraliga új idényében.</p>

 „Bár sokan azonosítják az új klubot a csődbe ment Basketbal Levice kft.-vel, a Lévai Patrióták tiszta lappal kezdte meg működését” – mondta a klub honlapjának Ladislav Garaj marketingmenedzser.

„Mivel az extraligában való induláshoz szükséges licensz átruházásakor nem érkezett beadvány a tartozások ügyében a Szlovák Kosárlabda-szövetség (SBA) döntőbíróságához, a lévai klub mindennemű feltétel nélkül megkapta az engedélyt a bajnoki szereplésre” – magyarázta a helyzetet a basket.sk-nak Ľubomír Ryšavý, az SBA főtitkára.

A tartozás tényét ugyanakkor nem tagadja Ľuboš Pohánka, a megszűnt klub egykori főmenedzsere sem. „Az idegenlégiósoknak, mivel konkrét időpontra szólt a repülőjegyük, és mert akkor még voltak reális ígéretek az anyagiak terén, szereztem pénzt és kifizettem őket. A helyzet azonban másképp alakult, így a szlovák játékosoknak adósai maradtunk – jelentette ki Pohánka. – Ha javul a szituáció, hajlandóak vagyunk kiegyenlíteni a kötelezettségeinket.”

A Patrióták eközben már a játékoskeret kialakításán dolgoznak. Mostanáig öt kosaras írt alá hozzájuk a következő szezonra. Visszatér a csapatba két saját nevelésű játékos, Richard Klein és Vlado Klár, valamint megegyeztek három külföldi játékossal is: az egyaránt amerikai Elijah Obade-val (center) és Brandon Lockharttal (irányító), illetve a nigériai Kelechi Anunával, aki a hazai extraliga történetének első afrikai kosarasa lehet.

„A két tengerentúli játékos az egyetemi bajnokság (NCAA) második vonalából érkezik, de a vezetéssel együtt úgy döntöttünk, hogy inkább alacsonyabb divízióból jöjjenek kulcsjátékosok, mint az NCAA 1 cserepadon ücsörgő kosarasai” – mondta az új igazolásokról Ladislav Lutovský, a lévaiak vezetőedzője.

A klub sportigazgatója, Ivan Dobrovolný szerint a szlovák játékosokat nem tudják megfizetni, ezért még két légióst szeretnének a csapathoz csábítani, hozzájuk csatlakozhat az utánpótlás 5-6 legjobb kosarasa.

A szlovák férfiextraliga október elején kezdődik, a Patrióták az első fordulóban a bajnok pozsonyi Interhez látogatnak. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?