Lettnek lenni

Lettnek lenni most, te jó ég! Hirtelen azt sem tudnám, mihez kezdjek ennyi futball-örömmel. Ennyi valóságos, és nem illuzórikus futball-boldogsággal. Nem vagyok hozzászokva. Idegen dolog ez az Európa-bajnokság. Magyartalan. Nem nekünk való. Nehéz elképzelni, hogy mit érezhetnek most a lettek.

Lettnek lenni most, te jó ég! Hirtelen azt sem tudnám, mihez kezdjek ennyi futball-örömmel. Ennyi valóságos, és nem illuzórikus futball-boldogsággal. Nem vagyok hozzászokva. Idegen dolog ez az Európa-bajnokság. Magyartalan. Nem nekünk való. Nehéz elképzelni, hogy mit érezhetnek most a lettek. De azért – egye fene! – kipróbálnám.

Lettnek lenni, lett futballdrukkernek lenni most, no jöjjön. Mondjuk a Skonto Riga a csapatom (Maris Verpakovskis mindörökké), a Bajnokok Ligája selejtezőjében mindjárt az első körben kiestünk (a máltai Sliema Wanderers, lássuk be, mégiscsak jobb volt), de most már nem szégyellném. Vagy mondjuk az FK Venstpils a csapatom, a rettegett Venstpils, kiestünk ugyan az UEFA Kupa első körében, de most már nem szégyellném a Rosenborg elleni összesített 1:10-et. Kit érdekel azok után, hogy válogatottam, ó, az a csodálatos, aranylábú tizenegy kijutott az Eb-re. Azok után, hogy a megvertük idegenben a svédeket, a lengyeleket, otthon a törököket.

Persze magyar futballdrukkernek lenni sem rossz, 457 fizető néző egy válogatott meccsen (ó, az a csodálatos, aranylábú tizenegy), ezt aligha múlja alul bárki is, még az andorraiak is felütik az atlaszt, hogy mekkora is lehet az a Magyarország.

Idegen dolog ez az Európa-bajnokság. Talán írok egy levelet Lennart Johansonnak az UEFÁ-ba, hogy ugyan miért erőltetik a magyarokat is minden egyes selejtezősorozatban. Hogy nem lennének-e egy kicsit tekintettel a magyar szurkolókra. Ha másként nem megy, tiltsák el a válogatottat, ne játszhasson selejtezőt sem. Akkor azt mondhatnánk: bezzeg nekünk is ott lenne a helyünk a döntőben. No jó, vannak a franciák meg a csehek, de azért egy elődöntőre mindenképpen jók vagyunk. Mert akkor nem kellene bizonyítani. Akkor Mátyus Jani vagy Sebők Vili nem tenné naggyá Liechtensteint. Mert mennyit ér, hogy megelőzzük San Marinót?

Ha lett volnék, most barátságosan meglapogatnám magyar kollégáim hátát, ugyan ne csüggedjetek, Juhárból, Korolovszkyból, Dragónerből még lehet hátvéd, egyszer majd ti is eléritek a lett szintet, vagy ha azt nem is, az észtet talán sikerül.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?