Leszorultak a dobogóról az ipolyságiak

ÁBEL GÁBORLéva. Nem sikerült tripláznia a Podlužanynak, a döntőben ugyanis 4:3 arányban alulmaradt a területi bajnokság őszi listavezetője, a Starý Tekov csapata ellen. Az ipolyságiak leszorultak a dobogóról. Nem várt érdeklődés mellett zajlott a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség 12.

ÁBEL GÁBOR

Léva. Nem sikerült tripláznia a Podlužanynak, a döntőben ugyanis 4:3 arányban alulmaradt a területi bajnokság őszi listavezetője, a Starý Tekov csapata ellen. Az ipolyságiak leszorultak a dobogóról. Nem várt érdeklődés mellett zajlott a Lévai Területi Labdarúgó-szövetség 12. teremtornája, több mint hétszáz néző volt kíváncsi az őszi idény nyolc legjobb csapatának seregszemléjére.

Már a csoportmérkőzéseken kiderült, hogy a résztvevők komolyan veszik a megmérettetést, a játékosok testi épségüket sem kímélve, mindent beleadtak a siker érdekében. De ami a legfontosabb, hogy végig rendkívül sportszerű légkör uralkodott a játéktéren, és a tizennyolc találkozó során a játékvezetők mindössze három alkalommal mutatták fel a kétperces kiállítással járó sárga lapot. A legizgalmasabb összecsapásokat kétségkívül a Veľký Ďur– Lok és a Šahy–Čajkov találkozók hozták. A villámrajtot vett garamlökiek 3:1-re elhúztak a meccs elején, ám a folytatásban nagyon felpörgött az ellenfél, és magabiztosan megfordította az állást.

A szépszámú ipolysági szurkoló is rághatta a körmét, hiszen 3:2-es előnyüknél a čajkovi edző mindent egy lapra téve lehívta kapusát, és helyébe mezőnyjátékost küldött a pályára, ám nem sikerült egyenlíteniük. Az Ipoly partiak termetes hálóőre, Püspöky István, alias Putu, hősiesen állta a sarat, és csodálatos védéseket mutatott be, ráadásul Tran Anh Péter még egy gólt is betekert az elhagyott kapuba. Az elődöntőt aztán alaposan elszórakozták Urblík József védencei. Rögtön a kezdésnél hat–hét tuti helyzetet puskáztak el, ami később megbosszulta magát. Hiába tündökölt újfent Püspöky kapus, a tapasztaltabb Podlužany került a döntőbe, az ipolyságiak végülis a negyedik helyen végeztek.

Futsalmesterekhez méltó volt a döntő, hiszen mindkét csapatot (Starý Tekov, Podlužany) zömében szakavatott, gyakorlott kispályás labdarúgók alkották. A nézők igazi csemegét élvezhettek, Martinček, Obický, Maslen, Graus, Frajka, Jakubík és a többiek tudásuk legjavát nyújtották, a szurkolók elismerően tapsolták meg teljesítményüket. A szerencse ezúttal a Starý Tekov mellé szegődött, így az ő vitrinjükbe került a győztesnek járó serleg.

A legjobb mezőnyjátékos az ipolysági Tran Anh Péter lett. „Régebben ifitornákon már kiérdemeltem ezt a címet, tavaly karácsony tájékán egy kékkői mérkőzéssorozaton vettem részt, ott is én voltam a legeredményesebb labdarúgó. A mostani megmérettetésen négyszer találtam az ellenfelek kapujába, és több gólpasszt is adtam. Az őszi idényben valamennyi bajnoki meccsen szerepeltem ipolysági színekben, és nyolc gólt szereztem” – nyilatkozta a huszonkét éves játékos.

A döntő mindkét résztvevője vasárnap újabb teremtornán vesz részt, ezúttal a kerületi bajnokságokban szereplő csapatok és a járási válogatott társaságában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?