Lendületben a bajnok Slovan csapata

A Kontinentális Kupa-döntő után öt nap alatt három mérkőzést is játszott az Extraligában a Slovan jégkorongcsapata, és mindhárom összecsapását simán megnyerte, úgy, hogy még gólt sem kapott. A 17:0 azért önmagáért beszél.
A bajnok tehát remekelt az elmúlt héten: szerdán, a 40.

A Kontinentális Kupa-döntő után öt nap alatt három mérkőzést is játszott az Extraligában a Slovan jégkorongcsapata, és mindhárom összecsapását simán megnyerte, úgy, hogy még gólt sem kapott. A 17:0 azért önmagáért beszél.

A bajnok tehát remekelt az elmúlt héten: szerdán, a 40. forduló elhalasztott mérkőzésén 3:0-ára nyert Zsolnán, majd két kiütéses, 7:0-ás győzelem következett hazai jégen a Poprad ellen és a reménytelenül sereghajtó, újonc iglóiak otthonában. A pozsonyiak ennek ellenére továbbra is csak negyedikek, de már „csak” nyolc pont választja el őket az éllovastól. Július Šupler vezetőedző szerint a balszerencsés Kontinentális Kupa-döntőn (az ötödik helyen végeztek a kékek) sem játszott rosszul a csapat, s ha nem a későbbi győztes Jokerit Helsinkivel találkozik a nyitónapon, akkor dobogós helyen végzett volna. Az edző a milánói „kiruccanást” követően (egy vereség és két győzelem) azt nyilatkozta: a következő bajnoki meccseken a gárda bizonyítja majd jó formáját. A jövőben nem ártana, ha az Extraliga (él)csapatai a nemzetközi porondon is figyelemre méltó eredményt érnének el.

A Slovanhoz hasonlóan az éllovas Zvolen és a korábbi listavezető Trenčín is százszázalékos teljesítményt nyújtott az elmúlt héten. A zólyomiak pénteken, Liptószentmiklóson minden különösebb gond nélkül szerezték meg a három pontot, tegnapelőtt pedig az idegenben is veszélyes Skalica fölött arattak 4:2-es győzelmet. Ernest Bokroš védencei már a meccs elején kétgólos előnyre tettek szert, ám aztán takaréklángra kapcsoltak. Egészen biztos, a mai, trencséni rangadóra tartogatták erejüket. A Dukla pénteken és vasárnap is könnyelműen játszott, a sereghajtót hazai jégen csak 2:0-ára verte, tegnapelőtt, a Martin otthonában ugyan a második harmad végén zsinórban ütött három gólt, ám az utolsó játékrészben elmélázott, és majdnem kiegyenlítettek a turócszentmártoniak. Dušan Gregor, a Trenčín trénere azt mondta, mindkét meccsen a győzelem volt a fontos, s reméli, védencei a zólyomiak elleni derbin hozzák formájukat, s legyőzik a listavezetőt.

Szombaton – a tévé kamerái előtt – alaposan megtréfálta híveit a kassai együttes, amely hazai pályán meglepő, 6:5 arányú vereséget szenvedett a szerény képességű zsolnai csapattól. A vendégek lerohanták a nagyképűen és könnyelműen korongozó kelet-szlovákiaiakat, akik csak 0:5 után eszméltek, majd fergeteges hajrába kezdtek. Ki is egyenlítettek, de végül a lelkes zsolnaiak örülhettek a meglepő győzelemnek (6:5).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?