Lemaradtak az éremről a csehek

<p>Prága. Az amerikaiak szerezték meg a harmadik helyet a Csehországban rendezett jégkorong-világbajnokságon, az USA a bronzmeccsen 3:0-ra legyőzte a házigazdák csapatát. A Kanada– Oroszország döntőt lapzárta után rendezték.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A bronzmeccsre meglepő módon nem telt ház előtt került sor, a sokezer cseh koronás belépők valószínűleg több hazai drukkert is elriasztottak.

A mérkőzés elején Jágr sora többször is megkavarta az amerikaiak védelmét, de a vezetést mégis az USA szerezte meg a nyolcadik percben Nick Bonina révén. Ezután ők is vették át az irányítást, és fölényüket a 19. percben újabb gólra váltották (Trevor Lewis, 2:0). A második harmadot nagyon megnyomták a csehek, helyzet helyzetet követett, de a fiatal Hellebuyck kapus eszén egyikük sem tudott túljárni. A harmad vége előtt pedig az amerikaiak bevitték a kegyelemdöfést, a 40. percben Charlie Coyle 3:0-ra alakította az állást.

A tengerentúliak az utolsó játékrészben már taktikusan őrizték az előnyüket, a csehek a hajrában kettős emberelőnyből sem tudtak betalálni, így utolsó két mérkőzésükön gólképtelenek maradtak a vb-n.

Igaz, a Kanada elleni elődöntőben ebben nagy szerepe volt a bíróknak is. A csehek azt elismerték, hogy a juharlevelesek megérdemelten nyertek 2:0-ra, de nehezményezték, hogy az orosz játékvezetők a 39. percben nem adták meg szabályosnak tűnő góljukat. Amikor Michal Jordán lövése a áthaladt a gólvonalon, csapattársa, Petr Koukal a kanadai kapu előtti félkörbe lépett. „Engem el sem talált a korong. Én csak egyet odasuhintottam a botommal, és a bíró talán azt hitte, hogy támadom a kapust. Teljesen érthetetlen számomra a döntés” – nyilatkozta Koukal, aki nem akadályozta Smith kapust a védésben. „A játékvezetők, ez itt egy külön fejezet. Még jobbak, mint voltak tavaly Minszkben” – jegyezte meg szarkasztikusan Jaromír Jágr.

A kanadaiak így tovább folytatták elképesztő sorozatukat a vb-n: eddig mind a kilenc mérkőzésüket megnyerték, ráadásul mindannyiszor a rendes játékidőben győztek. Ha az oroszok elleni fináléban – melyet lapzárta után játszottak – sem szakadt meg a sorozat, Crosbyék a Nemzetközi Jégkorongszövetség által felajánlott egymillió svájci frankos jackpotot is bezsebelhetik.

A szbornaja szombaton érdekes mérkőzésen hiúsította meg a „tengerentúli” döntőt: a 48. percig az USA teljesen egyenrangú ellenfelük volt. Ekkor Mozjakin egyéni akcióból talált be, s az addig akadozó gépezet beindult, gyors egymásutánban további három gólt ütöttek az oroszok, és 4:0-ra nyerték az elődöntőt.

Csapatukban nagyszerűen mutatkozott be a Washington sztárja, Alekszandr Ovecskin, aki egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett. „A meccs elején nem éreztem magam a legjobban, de aztán belelendültem. Már türelmetlenül várom a döntőt” – jegyezte meg Ovecskin. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?