Legyőzhetik a címvédőt

Március elején nagy feladat vár a szlovák Davis-kupacsapatra: a Világcsoport első fordulójában a sorozat címvédőjével, Spanyolországgal találkozik Pozsonyban. Miloslav Mečíř, a DC-csapat kapitánya jelenleg ugyan az Australian Openre figyel, de a közelgő fontos válogatott-találkozóról sem feledkezik meg.

Hrbatýnak elég dolga volt Tipszareviccsel, Beck boldogsága határtalan, Haas szomorúan távozott, Agassi nem sokat vacakolt Schütlerrel, akin az egy lábon állás sem segítettČTK/TASR/Reuters-felvételekAz ausztrál nyílt teniszbajnokságon nyilván nemcsak a szlovák, hanem a spanyol játékosok teljesítményét is figyelemmel kíséri. Miről árulkodnak az eredmények?

Teniszezőinkkel eddig nagyon meg vagyok elégedve, különösen Karol Beck tegnapi győzelme szerzett nagy örömet. A német Haas ellen már 0:2-es hátrányban volt, ám ötjátszmás csatában megfordította az eredményt. Ezzel azt is megmutatta: nem igaz, hogy a hosszú mérkőzéseket nem bírja erőnléttel. Dominik Hrbatý továbbjutása is örvendetes, bár arra számítani lehetett. A spanyolok Moya meglepő kiesésétől eltekintve jól szerepelnek, de ez nem csoda, hisz annyi jó játékosból két Davis-kupa-csapatra is kitelne.

Hrbatýn és Becken kívül Karol Kučera is a csapat oszlopos tagja, ráadásul kijelentette, hogy ebben az évben a Dk-sorozat számára a legfontosabb.

Sajnos, Karol idei nevezése még nem teljesen biztos. Tavaly év végén jó eredményeket ért el, kiharcolta az Australian Openen való részvételt, ám csuklóproblémái miatt végül mégsem utazott el a tornára. Számára a legfontosabb, hogy a márciusi találkozóig részt vegyen néhány versenyen, és kellőképpen felvegye a mérkőzések ritmusát.

Ki jöhet szóba negyedik csapattagként?

Több név is felmerült: a Davis-kupában már bemutatkozott Michal Mertiňákon kívül esetleg Victor Bruthans, Ladislav Švarc vagy Kamil Čapkovič jöhet számításba.

Mit szól hozzá, hogy az ellenfélnél Carlos Moya lemondta a Davis-kupa-szereplést?

Rengeteg nagyszerű eredménye van már. Megértem, hogy elfáradt, egy kicsit pihenni szeretne. Ez akár előny is lehet számunkra, de Ferrero, Robredo, Nadal és Feliciano Lopez is kiváló játékosok, s valószínűleg ők kapnak majd helyet a spanyol gárdában.

Mekkora esélye lehet a címvédő ellen a közönség biztatását is élvező szlovák kvartettnek?

A spanyolok a favoritok, de a pillanatnyi forma dönt majd. Hazai szurkolók előtt még jobban játszunk, Hrbatýra különösen jól hat a felfokozott hangulat. A spanyolok dolgát azzal is igyekszünk megnehezíteni, hogy a legutóbbi mérkőzés óta egy kicsit gyorsítottuk a pálya borítását. Reméljük, így sikeresek lehetünk.

Új név, régi helyszín

Pozsony. A március 4-étől 6-áig tartó, nagy izgalmakat ígérő Szlovákia–Spanyolország mérkőzésre már hétfőtől jegyet vásárolhatnak a teniszrajongók. Péntekre 700, szombatra 300, vasárnapra ismét 700 koronába kerülnek a belépők. Igor Moška, a Szlovák Tenisz-szövetség főtitkára elmondta, telt házat várnak a 4200 férőhelyes csarnokba. Kétezer jegyet árulnak, a többit a szövetség osztja szét. „Január 16-án eladtuk a Nemzeti Teniszközpont központi pályájának nevét az egyik támogatónknak, így az összecsapásra a jól ismert helyszínen, de már a Sibamac Arénában kerül majd sor” – tette hozzá a főtitkár. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?