LeClair mesternégyese

New York. John LeClair, a Philadelphia 33 éves, hatalmas termetű szélsője mindig is az NHL gólveszélyesebb csatárai közé tartozott. Egy meccsen négy gólt azonban mindössze egyszer csaknem hat éve tudott ütni, egykori csapata, a Montreal ellen.

New York. John LeClair, a Philadelphia 33 éves, hatalmas termetű szélsője mindig is az NHL gólveszélyesebb csatárai közé tartozott. Egy meccsen négy gólt azonban mindössze egyszer csaknem hat éve tudott ütni, egykori csapata, a Montreal ellen. Most újra négyszer zörgette meg a hálót, s ez az ellenfél megint a Canadiens volt.

LeClair az 1990-es drafton került a Canadiens csapatához, ahol négy és fél szezont húzott le, majd 1995-ben, az idény derekán átpasszolták a Flyershez. Meglehet, ez fáj az Egyesült Államok olimpiai ezüstérmes válogatottja jobbszélsőjének, de Montrealban mindig kitesz magáért. Eddig 29 meccset játszott a Canadiens ellen, s 28 gól, valamint 15 gólpassz az össztermése. Idén három meccsen ütött hat góllal vezeti a góllövőlistát, hét pontjával második a tabellán a pittsburgh-i Morozov mögött. Tizenkét szlovák korongozó lépett jégre, közülük csupán Marián Hossa (Ottawa) bizonyult eredményesnek, egy találattal járult hozzá együttese győ-zelméhez.

EREDMÉNYEK: Dallas–Edmonton 3:0 (1:0, 2:0, 0:0), gólütők: Lehtinen 2, Boucher.

New York Rangers–Toronto 5:4 (0:1, 3:1, 2:2), gólütők: P. Bure 2, Barnaby, Poti, Samuelsson, ill. Kaberle, Tucker, Antropov

Montreal–Philadelphia 2:6 (1:2, 1:2, 0:2), gólütők: Koivu, Perreault, ill. LeClair 4, Murray, Recchi.

New York Islanders–Nashville 4:3 (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0), gólütők: Aucoin, Parrish, Scatchard, Yashin, ill. Johansson 2, Skrastins.

Ottawa–Phoenix 2:1 (0:0, 1:1, 1:0), gólütők: Hossa, Alfredsson, ill. Numminen.

St. Louis–Carolina 2:1 (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0), gólütők: Havanov, Koivisto, ill. Svoboda.

Minnesota–Florida 4:1 (2:0, 1:1, 1:0), gólütők: Muckalt 2, Bombardir, Laaksonen, ill. Hagman. (o, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?