Látványosabb elemekkel kísérleteznek

<p>Gőzerővel készült, újabb látványos elemekkel gazdagította gyakorlatát a gútai női négyes. A mától vasárnapig Bázelban zajló teremkerékpár-világbajnokságon Vincze Alica, Szabó Dóra, Glofák Viktória és Bagita Eszter képviseli Szlovákiát.</p>

BORKA ROLAND

Az ország egyetlen teremkerékpárklubjának növendékei már több európai és világversenyen is bizonyították rátermettségüket, felkészülésük azonban továbbra is kitartó és következetes munkát igényel. Hajdú Andrea, a klub elnöke és vezetőedzője nem szeret esélylatolgatásokba bocsátkozni a világverseny kapcsán. „Ez az a megmérettetés, ahol a világ legjobbjai küzdenek. Mivel mindenhonnan a legjobb kerekeseket küldik, így a verseny nívója is elég magas – jelzi az edző, hogy nem lesznek könnyű helyzetben védencei. – Miközben erősnek és felkészültnek érzem a női négyest, azért azt tudni kell, más nemzetek együttesei is rendkívül összeszedettek. Nagyon jók az osztrákok vagy a németek, de persze a többi ország is igazán konkurenciaképes csapatot állít. Ám itt is érvényes, bármi megtörténhet. Védenceim kiforrottak, nincs probléma a testtartásukkal. Nagyobb hangsúlyt fektettünk az edzések közötti relaxációra, meditációs technikákkal fejben is a versenyre készülünk. Tudatos edzéssel célirányosan készülünk.”

A női négyes hozott már érmet világbajnokságról, mégpedig 2011-ben bronzérmet Japánból, s ezzel gyakorlatilag bekerekezett a világelitbe. Vincze Alica, a női négyes egyik tagja elárulta, úgy érzi, megfelelően felkészültek a világversenyre, hiszen gyakorlatilag folyamatos edzések voltak még nyáron is. „Év elején új csapattagunk lett Glofák Viktória személyében, aki a látványos elemeket is meglehetősen hamar és ügyesen megtanulta. A tavalyi versenyszámhoz képest idén három új elemet kívánunk bemutatni, ami látványosabbá teszi gyakorlatunkat, és több pontot ér” – mondta Vincze.

Bázelben vasárnap szurkolhatunk a gútai négyesnek, déltájban mutatják be gyakorlatukat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?