„Last minute” az átigazolási piacon

FOCITIPPAz várható volt, hogy előbb-utóbb feltűnik a színen egy olyan klub, amely az anyagiak terén lekörözi a Chelsea-t és Roman Abramovicsot, azt azonban kevesen hitték, hogy éppen a Manchester City lesz az.Kiszúrtak a Chelsea-velRobinho, a Real Madrid 24 éves csatára addig-addig kacérkodott a Che

FOCITIPP

Az várható volt, hogy előbb-utóbb feltűnik a színen egy olyan klub, amely az anyagiak terén lekörözi a Chelsea-t és Roman Abramovicsot, azt azonban kevesen hitték, hogy éppen a Manchester City lesz az.

Kiszúrtak a Chelsea-vel

Robinho, a Real Madrid 24 éves csatára addig-addig kacérkodott a Chelsea-vel, míg végül az átigazolási időszak lejárta előtti utolsó pillanatban aláírt – a Manchester Cityhez. „Olyan vagyok, mint egy buldózer. Ha valami az utamban áll, elsöpröm” – nyilatkozta a The Sun című lapnak adott interjújában Szulejman Al-Fahim, a Manchester City új tulajdonosa. Az Egyesült Arab Emírségek-beli uralkodó család sarja jövőre bajnoki címet szeretne ünnepelni. A multimilliárdos Al-Fahim cége, az Abu Dhabi Befektetési és Fejlesztési Csoport pedig tízszer akkora tőkével rendelkezik, mint Roman Abramovics. Így fordulhatott elő, hogy gondolkodás nélkül kifizette a Realnak a Robinhóért kért 42 millió eurót (mintegy 1 milliárd 260 millió koronát). Robinhón kívül Shaun-Wright Phillips volt a másik nagy érkező a ManCity-nél: őt nem a Chelsea orra elől happolták el, hanem egyenesen a Chelsea-ből.

Berbatov az Old Traffordon

Sokáig udvarolt a Manchester United a bolgár Dimitar Berbatovnak, s végül sikerrel járt: Berbatov – aki a Tottenhamben töltött két szezonja alatt összesen 46 gólt lőtt – közel 40 millió euróért költözött az Old Traffordra. A Vörös Ördögök bónuszként a 20 esztendős Frazier Campbellt is kölcsönadták a londoni egyesületnek (Campbell tavaly 15 góllal segítette hozzá a Hull Cityt a feljutáshoz).

Nagyüzem Liverpoolban

Nem tétlenkedett az átigazolási időszak utolsó napján a Liverpool sem, amely szerződtette Albert Rierát, az Espanyol 26 esztendős balszélsőjét. „Nagyon jól fejel, erős, és nagyszerű átadásai vannak. Pontosan ilyen játékost kerestünk” – nyilatkozta Rafa Benítez. Rieráért 8 millió fontot fizetett a Liverpool, s emellé Steve Finnant is megkapta az Espanyol. A spanyol Pepe Reina és a brazil Diego Cavalieri mellett a magyar Gulácsi Péter lesz a Liverpool harmadik számú kapusa ebben a szezonban: a Vörösök 2010-ig szóló szerződést kötöttek az MTK és a magyar U19-es válogatott hálóőrével, aki tavaly kölcsönjátékosként a Liverpool B-csapatában szerepelt.

A többiek

Klubrekordot döntött az Everton: a Stollverkosok 15 millió fontért megszerezték a Standard Liége belga középpályását, Marouane Fellainit. Szenzációs vételnek számít az FC Genoa részéről a zaragozai csapatkapitány, Diego Milito leigazolása: az argentin Milito, aki átlagban minden második meccsén betalált, korábban már szerepelt a Genoában, ahol másfél év alatt 33 gólt lőtt.

Az olasz klubok közül mégsem a Genoa, hanem az Inter fogta a legnagyobb halat az utolsó napon: José Mourinho együttese megszerezte a Porto labdabűvészét, Ricardo Quaresmát, aki Figót küldheti nyugdíjba a kék-feketéknél.

Akadt azonban olyan is, aki hoppon maradt: az Európa-bajnokságon tucatnyi klub által szédített Andrej Arsavinért végül senki sem fizette ki a kért 30 millió eurót, így a fürge lábú orosz támadó maradt a Zenitben. (gazdag)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?