Veretlen éllovast győztek le a csallóközcsütörtökiek

régiófoci

Vasárnap a csallóközcsütörtökiek vetettek véget a nyugat-szlovákiai VI. fociliga déli csoportjában szárnyaló jókaiak őszi veretlenségi szériájának, az izgalmakban, fordulatokban és találatokban bővelkedő összecsapáson 5:4 arányban győzték le a mezőny mátyusföldi listavezetőjét. 

Említést érdemel, hogy a jókaiak hálója az előző tíz őszi bajnokin csupán háromszor rezdült, ezúttal viszont kapusuk egy meccsen ötször kapitulált… 

„Az éllovas elleni bajnokin nekünk minden összejött. Döntőnek bizonyult, hogy értékesítettük helyzeteinket. Egyébként rendre sok ziccert dolgozunk ki, de sokat el is puskázunk ezekből. Vasárnap viszont mindig a kapu felé pattant labda. Jól kezdtünk, érzésem szerint megleptük riválisunkat, a 12. percben 2:0-ra vezettünk. A vendégek nem jöttek zavarba, kétszer is betaláltak, s az első játékrész lefújása után 3:2-es állásnál vonultunk öltözőbe. Szünet után előbb egyenlítettek, majd a vezetést is átvették a jókaiak. Nem adtuk fel, fordítottunk, szurkolóink nagy örömére otthon tartottuk a három pontot. A győztes találatunkat a triplázó Rado Nosko tizenegyesből szerezte. Mivel közelről láttam az ominózus megmozdulást, ezért állítom: a büntető jogos volt. A sok jó egyéni teljesítmény mellett a kiváló csapatszellemnek köszönhetően diadalmaskodtunk” – ecsetelte a sokáig emlékezetes párharc lefolyását a vendéglátók játékosedzője, Nagy Ernő, aki a hazaiak védelmében tüsténkedett. 

Elmondása szerint jobban szereti védenceit a kispadról figyelni, irányítani, de a sérülések vagy a lapok okozta kiesést a játéktéren való jelenlétével kénytelen pótolni. A felső-csallóköziek a jókaiak skalpjának begyűjtése mellett az őszi szezon leggólerősebb csapataként is a figyelem fókuszába kerültek. Az érem másik oldala, hogy ők kapták a legtöbb találatot… 

„A nyáron jól erősítettünk, minden találkozón igyekszünk látványos támadófocit produkálni. Sok gólt rúgunk, de sokat is kapunk. Ezt a tény támasztja alá 28:26-os gólarányunk. Az utóbbi két bajnokin védenceim tízszer voltak eredményesek. Gólerős csatárunk, Radovan Nosko 11 találattal a góllista éllovasa. Egyébként éppen a nevezett tanítványai kísérték a csapatokat a játéktérre. Tudni kell, hogy Rado Vörösmajorban focistatanodát működtet, a jövő reménységeit okítja a fociábécére. A településen nem működik klub, pályájuk sincs. Nálunk edzenek” – ecsetelte az összefüggéseket a „legek” kollektívájának mozgatórugója. 

A csallóközcsütörtökiek vasárnap újfent hazai környezetben játszanak. 

„Mivel csupán 12 csapat szerepel a csoportban, ezért az alakulatok már a visszavágókat kezdik. Mi a kismácsédiakkal kooperáló galántaiak fakócsapatát fogadjuk. A nyitányon náluk 2:2-es döntetlen került a krónikába. Ezúttal győzni szeretnénk. A tabellaelső elleni sikerünk után jó hangulatban, bizakodva várjuk a következő bajnokit. A fociőszt dobogós helyen akarjuk zárni” – nyomatékosította a a táblázat negyedik helyén tanyázó csallóközcsütörtökiek céljait Nagy Ernő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?