LABDARÚGÓ-VB 2002

EGYETLEN BRAZIL KÉRDŐJEL. Hétfőn hirdeti ki világbajnoki keretét Luis Felipe Scolari. A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya huszonkét játékosról már határozott. – Egyetlen kérdőjel maradt – mondta a szakvezető, aki ünnepélyes keretek között szándékozik megosztani „titkát“ a közvéleménnyel.

EGYETLEN BRAZIL KÉRDŐJEL. Hétfőn hirdeti ki világbajnoki keretét Luis Felipe Scolari. A brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya huszonkét játékosról már határozott. – Egyetlen kérdőjel maradt – mondta a szakvezető, aki ünnepélyes keretek között szándékozik megosztani „titkát“ a közvéleménnyel. Kijelentése azonban máris elég volt ahhoz, hogy Brazíliában újra szárnyra kapjanak a Romario beválogatását firtató találgatások. Az O Globo című lap vezércikkírója például biztosra veszi: a 36 éves futballista annak ellenére ott lesz az utazók között, hogy Scolari korábban többször is tagadta ezt. Az 1994-ben világbajnok támadó ügye hónapok óta megosztja az országot. Még a köztársasági elnök, Fernando Herique Cardoso is hallatta a hangját: nyíltan kiállt Romario mellett. A brazilok Törökország, Kína és Costa Rica válogatottjával találkoznak a május 31-én kezdődő világbajnokság csoportküzdelmei során.

KAREMBEU HELYETT SAGNOL. Bár a legutóbbi híradások szerint sérülése lehetővé tenné szereplését a koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon, Roger Lemerre szövetségi kapitány mégsem hívta be a francia labdarúgó-válogatottba Christian Karembeu-t. Az Olimpiakosz Pireusz világ- és Európa-bajnok középpályása az AEK Athén ellen 2:1-re elvesztett múlt szombati görög kupadöntőn szenvedett ágyékhúzódást, és akkor még úgy tűnt, hogy nem épül fel a vb-rajtig. Vasárnap a 31 éves futballista hazautazott, és minden részletre kiterjedő orvosi vizsgálaton esett át. Jean-Marcel Ferré, a válogatott orvosa annyit elárult az AFP-nek, hogy – amennyiben a szakvezető beválogatja – Karembeu ott lehet a vb-n. Lemerre mégis Willy Sagnolnak, a Bayern München játékosának küldött meghívót.

ECUADORI KERET. Kijelölték a világbajnokságra készülő ecuadori válogatott keretét. Az együttes az olaszokkal, a mexikóiakkal és a horvátokkal találkozik a csoportküzdelmek során. A keret, kapusok: José Cevallos (Barcelone Guayaquil), Johvani Ibarra (El Nacional), Daniel Viteri (Emelec); hátvédek: Geovany Espinoza (Aucas), Ivan Hurtado (Barcelone Guayaquil), Augusto Porozo (Emelec), Raul Guerron (Deportivo Quito), Marlon Ayovi (Deportivo Quito), Ulises de la Cruz (Hibernian), Luis Gomez (Barcelone Guayaquil); középpályások: Edison Mendez (Deportivo Quito), Edwin Tenorio (Barcelone Guayaquil), Alfonso Obregon (Liga de Quito), Cleber Chala (El Nacional), Juan Carlos Burbano (El Nacional), Wellington Sanchez (Emelec), Walter Ayovi (Emelec), Alex Aguinaga (Necaxa); csatárok: Nicolas Asencio (Barcelone Guayaquil), Carlos Tenorio (Liga de Quito), Ivan Kaviedes (Barcelone Guayaquil), Angel Fernandez (El Nacional), Agustin Delgado (Southampton). (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?