Kuzmina ismételhet

<p>Anastasia Kuzmina lehet az első női sílövő, aki egyéni számban megvédi olimpiai bajnoki címét.</p>

A Vancouverben győztes orosz származású hölgy, aki Szlovákia első ötkarikás aranyérmét szerezte, vasárnap délután (15.30) áll rajthoz a női 7,5 km-es sprintversenyben.

A női biatlon 1992 óta olimpiai sportág, s azóta egyszer sem fordult elő, hogy valaki megismételte volna elsőségét. Kuzmina Szocsiban nem tartozik az aranyesélyesek közé, de az előrejelzések szerint az eredménylista előkelő helyére kerülhet. Elutazása előtt arról beszélt, hogy jó formában van. Versenyesélyeiről edzője, Juraj Sanitra nyilatkozott a helyszíni terepszemle után: „Csak maradjon kemény a futópálya, hogy Nasztya kihasználhassa az erejét. Már tavaly is bizonyította, hogy ez a pálya megfelel neki” – mondta Sanitra.

Villanyfényes verseny lesz a női 7,5 km-es sílövés. Kuzmina már az anterselvei felkészülés során megkérte a létesítmény gondnokát, hogy este is gyakorolhasson. Szocsiban fél hatkor van a naplemente, ami lövés közben zavarhatja a versenyzőket. Vasárnap azonban borult időre számítanak. Kisebb gondot inkább a köd okozhat. „Nasztyának nem okozhat problémát az esti versenyzés. Aránylag könnyű a lőtér, szélmentes, és egy kis dombról érkeznek a lőállásba a versenyzők. Szerintem sok tiszta lövés lesz, de ez nem lesz elég a sikerhez. Aránylag gyorsan kell majd lőni, a lehető legkevesebb időveszteséggel” – próbált jósolni a verseny előtt Juraj Sanitra, aki már ötödik olimpiáján vesz részt. Rendre edzőként volt jelen.

Egyébként a szám legnagyobb esélyesei a norvég Tora Berger, az ukrán Vita Szemerenko és a német Andrea Henkel. Meglepetést okozhat a finn Kaisa Mäkäräinen, az ukrán Olena Pidrusna vagy az orosz Olga Viluhina. A női sprinttáv az egyetlen szám, melyben Tora Berger sem a világbajnokságon, sem az olimpián nem győzött még soha. Négy éve Vancouverben 33. lett.

Remélhetőleg szabályos körülmények között zajlik a verseny. Ennek előzménye, hogy pénteken 40 méterrel meg kellett toldani a Krasznaja Poljanában található pályát. Elvileg 2,5 kilométer hosszúnak kellett volna lennie, de rövidebb volt. (SITA, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?