Kürthyék remeklése

<p>Kassa/Gúta/Somorja/Madar/Marcelháza/Bős. Remekeltek, hat bajnoki címet, összesen tizenkilenc érmet szereztek a dél-szlovákiai birkózóklubok tehetségei a szabadfogásúak kassai országos bajnokságán. A fiatalabb diákok mezőnyében tizenhét honi egyesület kilencvenhét versenyzője indult.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Ezúttal a gútai klub eredményei kerültek a figyelem fókuszába, ugyanis a Vág-parti városból hatan léptek szőnyegre, öten közülük dobogós helyezést produkáltak súlycsoportjukban. „A csapatversenyben ugyan a kassaiak megelőztek minket, de a családok viadalát meggyőző fölénnyel nyertük. A Kürthy fivérek ugyanis három éremmel távoztak Kassáról. Adrián és Márió súlycsoportja egyeduralkodója volt, Krisztián pedig a dobogó legalsó fokára került. Birkózópalántáink érmekhez vezető útját nagy szakértelemmel egyengeti edzőkollégám, Máriási Alojz” – ecsetelte védenceik szárnyalását Gőgh Mihály, a gútai birkózóklub elnöke.

A marcelházai Megály testvérek közül az elvárásoknak megfelelően a 44 kilós súlycsoportban aranyérmes Zoltán volt az eredményesebb, Ádám a 73 kilóban orrhosszal maradt le a dobogóról.

A somorjaiaknak is jutott aranyérem, ezt Szeiler Mátyás gyűjtötte be. „Korát tekintve Matyi ugyan még kezdő, de orvosi engedéllyel rajthoz állhatott a fiatalabb diákok erőpróbáján. Élete első bajnoki versenyén kiváló teljesítményt nyújtott, egy-két évvel idősebb riválisait megelőzve szerzett elsőséget a 33 kg-os súlycsoportban” – tájékoztatott a Szeiler birkózódinasztia legifjabb sarjának bajnoki diadaláról Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A bősiek két versenyzője, Ágh és Mezej ugyan karnyújtásnyira volt a legfényesebb éremtől, melyet azonban a mindent eldöntő csatában gútai Kürthy fivérek szereztek meg.

A dunaszerdahelyiek öt versenyzővel vettek részt a megmérettetésen. „A 31 kg-os súlycsportban Gaál András nyitrai és kassai ellenfelét legyőzve került a fináléba, a privigyei vetélytársával vívott nagy csatában azonban vereséget szenvedett. Ennek ellenére teljesítményével elégedettek vagyunk” – nyilatkozta Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

„Hat versenyzőt neveztünk, közülük négyen érmet szereztek, a dobogóra nem került kettős pedig pontokat érő helyezéssel vállalt szerepet a csapatversenyben elfoglalt hatodik helyezésünkből” – summázta övéi szereplésének hozadékát Kúr Károly, a komáromi Spartacus birkózóklub elnöke.

A Hernád-parti városban egyébként Viktor Gunár és Kovács Nikolas diadalának köszönhetően rimaszombati és madari győztes neve is a bajnokság krónikájába került. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?