Közel voltak a remihez a sárga-kékek

<p>2:1-re kikapott a DAC Senicán a labdarúgó Fortuna Liga 5. fordulójában. Az első félidőben az erdőhátiak, a szünet után viszont a vendégek voltak jobbak, ám a sárga-kékek a sok helyzet közül csupán egyet értékesítettek, így üres kézzel jöttek haza.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Az első félidőben egyértelműen a hazaiak voltak aktívabbak, az első negyedóra végén a Slovanból igazolt Hlohovský tette próbára Penksát, ám a DAC kapusa résen volt. Nem sokkal később a túloldalon a fiatal Sabler veszélyeztetett, ám közeli fejese centikkel mellé szállt, majd Turňa beadása után Brašeň került helyzetbe, de Šulla hárítani tudott. A senicaiak többet birtokolták a labdát, és Kalabiška lövése a felső lécen csattant. A 30. percben Piroska egyedült tört kapura, át is ívelte a labdát Penksa fölött, ám Turňa a gólvonalról mentett. Amikor már úgy tűnt, hogy gól nélkül zárul az első félidő, Hlohovský kiugratta Majtánt, aki az üresen hagyott Piroskához passzolt, s a vendéglátók csapatkapitánya az üres kapuba gurított – 1:0.

A fordulás után nagyobb sebességre kapcsolt a DAC, Jurčo lövése az oldalhálót találta el. Majd Horváth szöglete után Tóth sarokkal próbálta meglepni Šullát, de a hazai kapus hárítani tudott. A 66. percben Straka Brašeňhoz gurított, aki ajtó-ablak helyzetben a bal kapufát találta el. Óriási egyenlítési lehetőség maradt ki. Negyedórával a befejezés előtt Horváth és Tóth hibája után Majtán futott el a bal szélen, Piroskához passzolt, aki Hlohovskýt hozta helyzetbe, és a gyors szélső a kapuba lőtt – 2:0. A DAC nem adta fel, és gyorsan válaszolt: a csereként beállt Černák megforgatta a védőket, pontos átadását követően Jurčónak nem volt nehéz a kapuba találnia – 2:1.

Ezután a csallóköziek beszorították a vendéglátókat, Struhár fejesét bravúrosan kiütötte Šulla, az érkező Tóth azonban közelről nem találta el a kaput. Černák akciója végén Jurčo százszázalékos helyzetben mellé lőtt. A meccs végén a senicaiak is elismerték, hogy szerencsés győzelmet arattak. Tehát tovább folytatódott a DAC ötéves nyeretlenségi sorozata az erdőhátiak ellen, a sárga-kékek utoljára 2009 szeptemberében győztek a Senica ellen.

„Nem értem, miért, de az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk. Keveset mozogtunk, és egyáltalán nem voltunk agresszívek. Erre a játékrész ráadásában rá is fizettünk, felesleges labdavesztés után góllal büntettek bennünket a hazaiak – értékelte a mérkőzést lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – A szünetben alapos fejmosást tartottam, aminek meg is lett az eredménye. Jelentősen feljavultunk, de sajnos Brašen és Jurčo ziccert puskázott el. Amikor már a levegőben lógott az egyenlítés, egyéni hiba után növelték előnyüket a hazaiak. Gyorsan szépítettünk, majd kapujukhoz szögeztük az erdőhátiakat, ám nem sikerült a hálóba találnunk. Végül is az döntött, hogy kihagytuk a kihagyhatatlannak tűnő helyzeteket is. Ismét köszönet illeti a szurkolóinkat, akik szinte hazai környezetet teremtettek számunkra.”

A hazai kispadon négy hónapos kihagyás után ott ült Tomáš Kóňa, akinek áprilisban éppen a DAC csatára, Szarka Ákos törte el a lábát. (Szarka kilenc hónapos eltiltást kapott tettéért.) Pavel Hapal, a Senica cseh vezetőedzője azonban egyelőre nem küldte pályára az erdőhátiak kulcsemberét.

A DAC szerdán a Szlovák Kupa 2. fordulójában a IV. ligás Domaniža otthonában lép pályára, szombaton pedig a Fortuna Ligában a Myjavát fogadja.

„Lesz néhány változás a kezdőcsapatban, de egyáltalán nem vesszük félvállról a kupamérkőzést. A 17 éves Roland Černák senicai teljesítményével kiérdemelte, hogy a kezdőcsapatban kapjon helyet” – szögezte le Radványi. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?