Közel háromszáz rajt Dunatőkésen

Dunatőkés. Népes mezőny gyűlt össze a hétvégén a Winter Masters Series fedeles díjugratóviadalon. Négy ország lovasai próbáltak megbirkózni az akadályokkal a kijelölt pályán a Czajlik-ranch fedett lovardájában. „A sorozat harmadik állomásán ismét emelkedett a létszám.

Dunatőkés. Népes mezőny gyűlt össze a hétvégén a Winter Masters Series fedeles díjugratóviadalon. Négy ország lovasai próbáltak megbirkózni az akadályokkal a kijelölt pályán a Czajlik-ranch fedett lovardájában. „A sorozat harmadik állomásán ismét emelkedett a létszám. Először jöttek lovasok Horvátországból, s velük együtt szlovéniai, magyarországi és szlovákiai versenyzők ültek nyeregbe – tájékoztatta lapunkat Czajlik Zsuzsanna versenytitkár. – Szombaton 160, vasárnap 135 rajt volt. A nagyobb érdeklődés annak is köszönhető, hogy nagyon sok fiatal lovat próbáltak ki a profi versenyzők, tapasztalt versenylovak nyergébe pedig fiatal gyereklovasok is ültek. Póniban külföldről is volt induló. Szóval színes volt a mezőny, elégedettek lehetünk. A visszhangból megítélve sikeres kupasorozat indult, nálunk tavasszal lesz a folytatása.” Egy elsőség Somorjára vándorolt: a Horse TV Pony Cup 4. fordulójában 18 rangsorolt versenyző közül a somorjai Pegasus Monarch lovasa Pomsár Rebeca lett a győztes, Catalin Xi-15/Mao lovával. A Czajlik-ranch három indulója közül Juhos Zoltán 34 versenyző között második lett Lugandóval a Gyerek Eqiustyle Winter Cup 5., nyílt fordulójában. „Fiatal lánylovasaink közül ezúttal Dohorák Flóra volt eredményesebb: összetettben ötödik, a juniorok között harmadik lett a Junior Eqiustyle Winter Cup 5. fordulójában. Ez nagyon jó eredmény a 110 cm-es akadályok fölött, mert még nincs sok tapasztalata ezen a magasságon. Először próbálta ki a 120 cm-s pályát, verőhibával, de végigment rajta Sherryvel a 18 éves nyárasdi junior lány” – tette hozzá Czajlik Zsuzsanna. Versenytények a Hírkosárban. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?