Kovács Zsófia ezüstérmes a torna Európa-bajnokságon

Kovács Zsófia

Kovács Zsófia ezüstérmet nyert egyéni összetettben pénteken az antalyai torna-Európa-bajnokságon.

A 23 éves sportoló a négy szeren összesen 54,899 pontot gyűjtött és mindössze 0,133 ponttal maradt le az aranyérmes brit Jessica Gadirovától. Kovács három szer után az élen állt, talajon azonban bő hattized ponttal elmaradt a szerdán csapatban már aranyat nyerő Gadirovától. A Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Székely Zója, Cziffra Bettina Lili összeállítású magyar csapat ott negyedikként zárt. 

Az ugrásban kétszeres, felemás korláton pedig egyszeres Európa-bajnok Kovács 2017-ben Kolozsváron is Európa-bajnoki második volt egyéni összetettben.

A pénteki finálé másik magyar résztvevője, Székely Zója 49,332 ponttal 17. lett. A 19 éves sportoló felemás korláton a nyolcadik legjobb volt, de gerendán a vártnál alacsonyabb pontszámot ért el és összesítésben 5,7 ponttal maradt el az aranyérmes brit pontszámától.

Torna Európa-bajnokság

Női egyéni összetett

Végeredmény:

1. Jessica Gadirova (brit) 55,032 pont;

2. Kovács Zsófia (magyar) 54,899;

3. Alice D'Amato (olasz) 54,500;

…17. Székely Zója (magyar) 49,332.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?