Kovács Attila az ötödik győztes

<p>Gúta. Szokásos módon ágyúszó adott rajtjelet, kétszázöt tagú volt a mezőny az 5. Gútai Maratonon és Félmaratonon. A hosszabbik távon a kecskeméti Kovács Attila, a rövidebbiken a zsitvabesenyői Magyar Imre ért elsőként célba.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nem hiányzott a szokásos látványos versenykörítés. „Ágyúszóra indultunk, egy német tiszti egyenruhába öltözött férfi utasítására az 1941- ből származó német ágyúból hangzott el a rajtjel – sorolta Zsélyi Zoltán főszervező, aki szintén nekivágott a maratoni távnak. – Közben Gúta utcáin rendőrautó és Riszlik László lovascsapata vezette fel a futókat. A hölgyek huszáregyenruhában, a férfiak betyárruhában ültek a nyeregben. Mindenki azt kérdezte, honnan vannak a huszárlányok, még a futók tekintete is megakadt rajtuk. Olyan gyönyörűek voltak.”

Az éjszakai havazás több embert elriasztott, inkább lemondták a rajtot. Csúszós, latyakos úton is haladt a mezőny, gyorsan átázott a versenyzők cipője. Vágfüzes után meg az erős szél fogta meg a futókat. „De a legjobbakat nem, az időközben felszáradt útvonalon robogtak a cél felé – folytatta a versenyző főszervező. – A maratoni távot eddig négyszer megnyerő zsitvabesenyői Magyar Imre megjelent a rajtnál, de csak a félmaratont vállalta. Le is futotta, és könnyedén győzött. A tavaly harmadik kecskeméti Kovács Attila a körülményekhez képest nagyon jó idővel és igazán nagy előnnyel lett a maratoni verseny nyertese. A Torontóban élő fiatalember jövőre is eljön, ha éppen Magyarországon lesz. Senki sem adta fel, senki nem lett rosszul, mindenki célba ért. Még az a pozsonyi kerekes székes sportoló is, akit egy órával korábban indítottunk, s lefutotta a távot egy magyar vak ember is.”

A gútai versennyel lezárult a Négy Évszak Maraton-sorozat. A férfiaknál heten voltak, akik Pozsonyban (tavasz), Rajecben (nyár), Kassán (ősz) és Gútán (tél) is rajthoz álltak. Legjobb a zsolnai Milan Šmárik lett, a dél-szlovákiai futók közül mindössze Zsélyi Zoltán van a díszes társaságban, az ötödik helyen rangsorolták. Egyetlen nő vett részt mind a négy maratoni futáson, a tolmácsi Eva Seidlová.

S bár a vártnál kevesebben voltak a versenyzők, minden finomság elfogyott. Hatszáz palacsinta, ötven kiló kolbász, ötven kiló hurka és harminc kenyér… „Még a pontos időpontot nem tudom, de jövőre is mindenkit tárt karokkal várunk” – mondta búcsúzóul Zsélyi Zoltán. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?