Köszönet a szaúdiaknak

Madeira. Tegnap este befejeződött a csoportküzdelmek első szakasza a portugáliai férfi kézilabda vb-n. Mostantól négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. A magyar válogatott szombaton 35:23-ra legyőzte Argentínát, tegnap viszont drámai csatában egygólos vereséget szenvedett Horvátországtól.

Madeira. Tegnap este befejeződött a csoportküzdelmek első szakasza a portugáliai férfi kézilabda vb-n. Mostantól négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek. A magyar válogatott szombaton 35:23-ra legyőzte Argentínát, tegnap viszont drámai csatában egygólos vereséget szenvedett Horvátországtól. Úgy tűnt, hogy ezzel elszálltak a tovűábbjutási remények, ám mivel a szaúdiak nyertek az argentinok ellen, Fazekasék mégis ott lesznek a 16 között

MAGYARORSZÁG–ARGENTĺNA 35:23 (15:15), legeredményesebbek: Rosta, Pásztor, Buday 5-5, ill. Giuli 8. A találkozó elején kiválóan védekeztek a magyarok, ráadásul megszakítás nélkül négy gólt dobtak, s 6:2-re elhúztak. Az argentinoknál egyedül Giuli remekelt, nyolcszor talált a hálóba. Meglepetésre az első félidő hajrájában feljöttek a dél-amerikaiak, és döntetlennel zárult az első játékrész. Szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak Pásztorék, s fölényesen nyertek.

HORVÁTORSZÁG–MAGYARORSZÁG 30:29 (16:13), legeredményesebbek: Balic 7, ill. Pásztor, nagy 6-6, Buday, Perez 5-5. A magyaroknak pontot kellett szerezniük, hogy továbbjussanak a középdöntőbe, ugyanakkor a rivális számára az volt a tét, hogy visz-e pontot magával a tizenhat közé. Ideges hangulatban, kimaradt ziccerekkel kez-dődött az összecsapás. Az utolsó tíz perc hihetetlen izgalmakat hozott, Fazekas sokszor szépen hárított, fogyott a horvátok előnye. A befejezés előtt 21 másodperccel Buday büntetőből egyenlített (29:29). Ez az eredmény a sima továbbjutást jelentette volna, de Metlicic még betalált, s a maradék 3 másodperc kevés volt a gólszerzéshez, így elmaradt a bravúr.

A C-csoport további eredményei: Horvátország–Franciaország 23:22, Oroszország–Szaúd-Arábia 34:17, Szaúd-Arábia–Argentína 31:30.

A-csoport: Spanyolország–Kuwait 45:18, Jugoszlávia–Tunézia 28:27, Lengyelorszság–Marokkó 35:29, Spanyolország–Tunézia 33:25.

B-csoport: Portugália–Németország 29:37, Izland–Katar 42:22, Ausztrália–Grönland 26:21.

D-csoport: Svédország–Algéria 32:28, Szlovénia–Brazília 30:27, Dánia–Egyiptom 39:26, Svédország–Dánia 32:27. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?