Koncertekkel várják a visszavágót a Puskásnál

Trnava

A Fehérvár és a Trnava páholyból várhatja a labdarúgó EKL-selejtezők 2. fordulójának mai visszavágóját, míg a rózsahegyieken és a Puskás Akadémián csak a csoda segíthetne.

Köztes” helyzetben a Kisvárda van, amely Kazahsztánban nyert az odavágón 1:0-ra, de az idegenben rúgott gólok ebben az idényben már nem számítanak „duplán”, így a magyar ezüstérmesnél nem dőlhetnek hátra a Kajrat Almati elleni párharcban. Főleg, hogy a vendégek mindent az európai párharcnak vetettek alá, a hétvégi meccsükön lényegében a teljes kezdő tizenegyüket pihentették. Ha Várkerti Stadion használatára kivételt kapott Kisvárda továbbjut, úgy a Molde–Elfborg párharc győztesével találkozik.

A székesfehérváriak hosszú repülőút után érkeztek meg az azeri Gabalába, ahol a helyi csapat ellen „kötelező” megőrizniük a 4:1-es előnyből a továbbjutáshoz szükséges eredményt. „A mai fociban bármi megtörténhet, így nem kényelmesedhetünk el a háromgólos előnyünk ellenére sem, maximálisan fel kell készülnünk a visszavágóra. Biztos vagyok benne, hogy a Gabala meg akarja fordítani a párharcot és keményen fognak játszani, viszont mi is készülünk, élesek vagyunk, jó a hangulat a visszavágó előtt a csapaton belül, a célunk az, hogy idegenben is megszerezzük a győzelmet. Elsősorban magunkra koncentrálunk, hogy magabiztosan jussunk tovább a következő fordulóba” – nyilatkozta Nikola Szerafimov, a Fehérvár játékosa. Ott az albán Laci vagy a moldovai Petrocub lehet az ellenfelük.

A nagyszombatiak a besztercebányaiak elleni hazai vereség után lépnek pályára a walesi Newtown ellen, ráadásul vízumproblémák miatt több légiós nem tarthatott a Spartakkal. „Ezzel nem számoltunk, de igyekszünk úgy átszabni a taktikát, hogy elég legyen a 4:1-es előny Oswestryben” – mondta Michal Gašparík, a nagyszombatiak vezetőedzője. A 3. körben vélhetően a lengyel Raków várna rájuk, amely 5:0-ra nyerte az első meccset az FC Asztana ellen.

Felcsúton nem borús a hangulat a Portugáliában elszenvedett 3:0-ás vereség ellenére sem. A Puskás Akadémia mai meccse előtt két ingyenes könnyűzenei koncerttel hangolódhatnak a szurkolók a Guimaraes elleni visszavágóra. „A reményt nem adjuk fel sosem. Az lenne az ideális, ha gyorsan vezetést szereznénk, hátul pedig sokkal stabilabbak lennénk, és lehoznánk a meccset kapott gól nélkül – vázolta az óhajtott forgatókönyvet Spandler Csaba, a felcsútiak játékosa.

A rózsahegyieknek is háromgólos hátrányt kellene ledolgozniuk Rigában a helyi FC ellen, ráadásul míg ők csak remiztek a Podbrezovával a hétvégén, a rivális nyert a Jurmala ellen. „Épp ezért lebecsülhetnek minket. Mi viszont úgy lépünk pályára, mint ha 0:0 lenne az állás, és sikeresek akarunk lenni a meccsen – jegyezte meg Peter Struhár, a Ružomberok trénere. (ot)

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?