Koeman: versenyben vagyunk, ez a lényeg!

Budapest |

<p>Erwin Koeman szövetségi kapitány szerint az elmúlt két világbajnoki selejtező mérkőzésből a maximumot hozta ki a magyar labdarúgó-válogatott, hiszen begyűjtötte a hat pontot Albánia és Málta ellen, így versenyben van a vb-részvételért.</p>

"Nagyszerű este volt a magyar futball számára, hiszen telt ház és lelkes közönség előtt magyar győzelem született - értékelt a holland szakember a Málta felett aratott 3-0-ás siker után. - Bár furcsának hangzik, de ettől a meccstől jobban tartottam, mint az albániaitól, mert ezen csak veszíteni lehet, nyerni nem. Nehéz mérkőzés volt annak ellenére, hogy Hajnal korai gólja jól jött. Utána túl sok területet hagytunk a máltaiaknak, amiből volt is egy-két lehetőségük. Gera találata rendkívül fontos volt, eldöntötte a meccset és megnyugtatta a csapatot. Külön örülök, hogy ő volt eredményes, mert profin kezelte a helyzetét, hogy csak cserepadon kapott helyet. Hajnal nem érezte jól magát a szünetben, azaz kényszerű okokból hoztam le. Ebből a két meccsből nem lehetett többet kihozni, begyűjtöttük a hat pontot, versenyben vagyunk a továbbjutó helyekért és ez a lényeg."
Koeman kiemelte, különösen nagyra értékeli, hogy telt ház előtt játszhatott csapata Málta ellen, mert ez mutatja, a magyar válogatott miatt jöttek ki a szurkolók, nem a rivális miatt. Hozzátette, amikor elvállalta ezt a feladatot, ez volt az egyik célja, hogy a drukkerek megszeressék az együttest, s így ismét visszacsábítsa a közönséget a lelátókra.

"Szép dolog, hogy a kötelezőnek tartott mérkőzéseket hoztuk, de anélkül nem lehet kivívni a kvalifikációt, hogy a csoportfavoritok ellen ne nyerjünk" - jelentette ki Koeman. "Az óriási fegyvertény, hogy a svédek és a portugálok is úgy jönnek majd Magyarországra, hogy győzniük kell. Nekünk a további sikerekhez labdabirtoklásban mindenképpen fejlődnünk kell, mert ezek a riválisok könnyen megbüntethetik az eladott labdákat. A középpályát kell majd uralni, ugyanis a mai modern futballban ott dőlnek el a mérkőzések. Szintén fontos, hogy sok fitt játékosra lesz szükség, mert bárki álljon is be csereként, az nem jelenthet minőségi visszaesést."

A szakvezető elárulta, egy éve nem gondolta volna, hogy ilyen előkelő helyen állhat a csapata a csoportban. Mint mondta, tudta, hogy vannak jó játékosok Magyarországon, de amikor idejött, mindenkitől mentális gondokról hallott, azonban ebből ő egyelőre semmit sem tapasztalt. Sőt, kiemelte, a hat selejtező mérkőzésből ötször nem kapott gólt a gárdája, s ez szerinte egyértelműen fegyelem kérdése, s mint az eddigiek mutatják, ezzel nincs gond.

A máltaiak szakvezetője, Dusan Fitzel szerint a magyarok megérdemelten vannak a szextett elején:

"Eddig is jó csapat volt a magyar, de most van hozzá egy kitűnő szövetségi kapitány is, aki kombinálja a magyaros virtust a holland stílussal. Ez pedig láthatóan eredményes".

Erwin Koeman együttese hat találkozó során mindössze egyszer, Svédországban kapott gólt, s 13 szerzett pontjával legalább a második helyről várja majd az őszi folytatást az 1. csoportban - noha a riválisok még a nyár elején pályára lépnek a kvalifikációs sorozatban.

A második gólt szerző Gera Zoltán szerint fölösleges lenne korai jóslásokba belemenni:
"A következő meccsek csak fél év múlva lesznek, nem szabad ennyire előre szaladni" - mondta Gera.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?