Kližan és Schmiedlová az év szlovák teniszezője

Tegnap este Pozsonyban, a Nemzeti Teniszközpontban kihirdették a 2015-ös év legjobb szlovákiai teniszezőit.A 22.

Tegnap este Pozsonyban, a Nemzeti Teniszközpontban kihirdették a 2015-ös év legjobb szlovákiai teniszezőit.

A 22. alkalommal kiírt szavazáson érvényesült a papírforma, a férfiaknál Martin Kližan, a nőknél pedig Anna Karolína Schmiedlová diadalmaskodott, mindketten meggyőző fölénnyel nyerték kategóriájukat. A férfiaknál Kližan mögött Gombos Norbert és Lukáš Lacko végzett, a nőknél Dominika Cibulková és Magdaléna Rybáriková lett még dobogós.

„Elégedett vagyok az idei évvel, annak ellenére, hogy sem a férfiak, sem a nők nem tudták elérni az előzetesen kitűzött célokat – tájékoztatott Igor Moška, a szövetség főtitkára. – A férfiak közül Lacko gyenge szezont futott, és Gombos is többre képes, de biztos vagyok benne, hogy jövőre mindketten nagyszerű formában játszanak majd, és bekerülnek az első százba a világranglistán. A női csapat elsősorban Cibulková sérülése miatt nem tudta azt az eredményt elérni, amit vártunk. Schmiedlovára viszont nagyon büszkék vagyunk, a ranglistán már a 26. helyen áll, kitűnően mutatkozott be a felnőttek között.”

A 21 éves Schmiedlová 2015-ben három WTA-tornán is a döntőbe jutott, Katowicében és Bukarestben győzni tudott, és szeptemberben a korábbi világelső Caroline Wozniackit is megverte a vuhani tornán. A világranglistán 43. Kližan idén a casablancai tornán nem talált legyőzőre.

Igor Moška leszögezte, a szlovák tenisz fejlődött az elmúlt egy évben, az utánpótlás az európai élmezőnybe tartozik, ezért optimizmussal tekint a jövőbe. „2016-ban a férficsapatunk tagjai ideális korban lesznek ahhoz, hogy elérjenek valami igazán nagy dolgot. Abban is bízunk, hogy a nőknél az idén komoly sérülésekkel bajlódó Cibulková és Čepelová is ereje teljében tér majd vissza. Ami az idei győztes Schmiedlovát illeti, minden esélye megvan arra, hogy évekig kitartson a jó formája, és Hantuchová vagy Cibulková nyomdokaiba lépjen.”

Újdonságnak számít, hogy idén először strandtenisz kategóriában is díjazták a legjobbakat, ami már több mint két éve működik szervezett formában az országban. Az év legjobb csapatának az U18-as Európa-bajnok fiúkat választották. A teniszszövetség a „junior”, valamint a „tehetség” kategóriában is díjazta a legjobbjait, utóbbiban a dunaszerdahelyi Fekete János a második helyen végzett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?