Klicsko az intenzív osztályra verte ellenfelét

Hamburg |

<p>Pontozásos győzelemmel védte meg a WBC-nél (Boksz Világtanács) őrzött profi nehézsúlyú világbajnoki címét Vitalij Klicsko amerikai kihívójával, Shannon Briggsszel szemben a szombat késő esti, hamburgi összecsapáson.</p>

A csata után Briggset kórházba szállították.

Az O2 aréna 14 és fél ezres közönsége azt láthatta, hogy a 39 éves ukrán óriás végig magabiztosan öklözött, s egyértelmű fölényben volt a 12 menetes meccsen. Ráadásul a 38 esztendős amerikai fizikailag is egyre kevésbé bírta, mind nagyobb hátrányba került, ráadásul meg is sérült, ezzel együtt kihúzta az összecsapás végéig.    

Az idősebbik Klicsko fivér, aki két vereség mellett profiként 41. győzelmét aratta, a pontozóknál 120-107, 120-107 és 120-105 arányban győzött. Briggs a hivatásosok között vívott 59. meccsén 6. vereségét szenvedte el.

A profiboksz.hu értesülése szerint az összecsapást követően kórházba szállították az amerikai bokszolót. Bár Briggs tiltakozott a kivizsgálás ellen, menedzsere ragaszkodott hozzá, hogy kórházba vigyék védencét, akinek a szája és az orra is vérzett. A mérkőzés statisztikája szerint Klicsko háromszáz alkalommal találta el kihívóját.

A német hírügynökség arról adott hírt, hogy Briggset a Hamburg-Eppendorf egyetemi klinika intenzív osztályára vitték szemcsonttörés miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?