Kiútkeresés a felvidéki labdarúgó-válogatottnál

felvidéki labdarúgó-válogatott

Az MTK-val kötött együttműködés részletei a koronavírus-járvány lecsengése után válnak ismertté.

Mérföldkőhöz érkezett a felvidéki labdarúgó-válogatott, amely a napokban együttműködési megállapodást kötött az MTK Budapest FC-vel. Az 1888-ban alakult klub mind a bajnoki aranyérmek, mind a kupagyőzelmek számát tekintve a Fradi után a második legeredményesebb alakulat Magyarországon.

„Egy kényszerszünet után újra mozgásba lendült a válogatottat működtető Felvidéki Labdarúgó-egyesület. A magyar foci patinás képviselője nyújtott segítő jobbot a mieinknek. Az együttműködés lényege, hogy a két csapat kölcsönösen segíti egymást elsősorban szakmai téren, de megfelelő körülmények esetén játékosmozgás tekintetében is. Lesznek közös megjelenések, események, amelyekből a két fél szakmailag profitálhat. Ennek részleteiről a klubok a járványhelyzetet követően adnak bővebb tájékoztatást” – nyilatkozta lapunknak Csonka Ákos, a Felvidéki Labdarúgó-egyesület sajtóreferense.

Az együttműködési megállapodás hátterét Nagy Dávid, a válogatott alapító elnöke részletezte.

„Azt mondják, hogy a bajban ismerszik meg a barát. Az MTK segítsége egy ilyen helyzetben érkezett. 2015-ös megalakulásunk óta sok minden történt velünk. Voltak szép pillanatok, felemelő érzések, de megéltünk kudarcot és nehézségeket egyaránt. 2018-ban egy válság vette kezdetét a csapat háza táján. Anyagi gondok miatt nem tudtunk kiutazni a CONIFA-világbajnokságra, annak ellenére, hogy elsőként kvalifikáltuk magunkat a tornára, és az esélyesek között tartottak minket számon. Ez rányomta a bélyegét az egész csapat hangulatára, és elkezdődött a kiútkeresés, ami reményeink szerint mostanra rendeződött. Ennek egyik jele az MTK-val kötött megállapodás is, de nyitottak vagyunk más csapatokkal is hasonló együttműködések kialakítására” – árulta el Nagy Dávid.

A csapat utoljára 2017 júniusában lépett pályára, a CONIFA Európa-bajnokságon 2:0-ra legyőzte Dél-Oszétiát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?