Kispadról a mennyekbe

Faro-Loulé. Az egy perccel a beállását követően gólt szerző Valerón révén 1:0-ra nyert a spanyol válogatott az orosz csapat ellen az A-csoport második mérkőzésén.
SPANYOLORSZÁG–OROSZORSZÁG 1:0 (0:0), Faro-Loulé, 30 ezer néző, játékvezető: Meier (svájci). Gólszerző: Valerón (60.). Kiállítva: Saronov (88.).

Faro-Loulé. Az egy perccel a beállását követően gólt szerző Valerón révén 1:0-ra nyert a spanyol válogatott az orosz csapat ellen az A-csoport második mérkőzésén.

SPANYOLORSZÁG–OROSZORSZÁG 1:0 (0:0), Faro-Loulé, 30 ezer néző, játékvezető: Meier (svájci). Gólszerző: Valerón (60.). Kiállítva: Saronov (88.). Sárga lap: Baraja, Marchena, Albelda, illetve Guszev, Saronov, Szmertyin, Aldonyin, Ragyimov.

Spanyolország: Casillas–Puyol, Marchena, Helguera, Raúl Bravo–Etxeberria, Albelda, Baraja (59. Alonso), Vicente–Morientes (59. Valerón), Raúl (78. Torres). Oroszország: Ovcsinnyikov–Jevszejev, Szmertyin, Saronov, Szennyikov–Aldonyin (68. Szicsev), Guszev (46. Ragyimov), Alenyicsev, Mosztovoj, Izmajlov (74. Karjaka)–Bulikin.

Nagy iramot és kevés helyezet hozott az első félóra , aztán a szünet előtti tíz percben bármelyik gárda megszerezhette volna a vezetést. A folytatásban a spanyolok akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát. A 60. percben Puyol jobb oldalról gurított középre, s az egy perccel korábban beálló Valerón lekezelte a labdát, majd közelről higgadtan a hálóba lőtt (1:0). A hajrában hiába igyekezett az orosz csapat, komoly helyzetet nem sikerült kialakítania.

Véget ért a spanyol válogatott Eb-nyitómeccsekkel kapcsolatos fóbiája. Az „armada” 1968-tól napjainkig most tudott másodszor diadalmaskodni az első összecsapásán. Ezt megelőzően 1988-ban 3:2-re verte meg Dániát, előtte és szombatig viszont szinte semmi. (m, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?