Kisebb nézeteltérés?

Sydney. Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség dél-koreai alelnöke nem támogatja „főnöke”, Sepp Blatter, FIFA-elnök ötletét, hogy az óceániai zóna győztese ezentúl egyenes ágon jusson ki a vb-re. „Azzal egyetértek, hogy könnyebb útja legyen az aktuális legjobbnak, de automatikusan nem jár hely.

Sydney. Csung Mong Jun, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség dél-koreai alelnöke nem támogatja „főnöke”, Sepp Blatter, FIFA-elnök ötletét, hogy az óceániai zóna győztese ezentúl egyenes ágon jusson ki a vb-re. „Azzal egyetértek, hogy könnyebb útja legyen az aktuális legjobbnak, de automatikusan nem jár hely. Talán szerencsésebb lenne, ha a térségben első csapat a dél-amerikai helyett az ázsiai térségből kapna a rájátszásban riválist” – jelentette ki. A zóna első helyezettjének mindig pótselejtezőt kell vívnia azért, hogy ott lehessen a világbajnokságon. Ausztrália 1986-ban Skóciával, 1994-ben Argentínával, 1998-ban Iránnal, míg az idei vb-re való kijutásért folytatott párharcban Uruguayjal szemben maradt alul. Joseph Blatter FIFA-elnök korábban megígérte, hogy újraválasztása esetén az óceániai bajnok biztos vb-induló lesz.Csung Mong Jun az elnöki posztra szintén kandidáló kameruni Issa Hayato- támogatója a május végi választás előtt. Az olimpiát illetően már nincs ilyen gond, ugyanis a múlt héten eldőlt: a 2004-es athéni játékokon az óceániai zóna férfi és női győztese az eddigi pótselejtezős rendszer helyett automatikusan résztvevő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?