Kínkeservesen kicsikart hazai döntetlen Somorján

Draško Marič-Bjekič

A remélt magabiztos győzelem helyett végül a 2:2-es pontosztozkodásnak is örültek az STK Fluminense Somorja játékosai az Odeva Lipany elleni mérkőzésen a II. labdarúgóliga 13. fordulójában.

A hazaiak mindenképpen igazolni akarták, hogy az elmúlt két hét győzelmeit nem egy ideiglenes fellángolásnak, hanem fokozatos formajavulásnak köszönhetik. Mindez azonban csupán elég rövid ideig sikerült nekik. Öt perc alatt  akár jelentős előnyt szerezhettek volna, ám Peu közelről az égbe bombázta a jobbról érkezett beadást, Hruška pedig kisvártatva ugyanígy cselekedett. Matheus Pato a 4. percben több védőt kicselezett, de éles szögből leadott lövését a vendégek kapusa szögletre ütötte. A sarokrúgásra Čunta érkezett, és közelről a hálóba bólintott – 1:0. Úgy hihették a hazaiak, hogy már eldöntötték a mérkőzést, mert visszavettek a tempóból, amivel nyeregbe ültették a megszeppenve kezdő vendégeket. Akik a 18. percben egyenlítettek: egy ártalmatlannak tűnő előreívelés után a hazai kapus és a két középhátvéd egymásra várt, Haščák pedig a kapuba belsőzött – 1:1. Még ebből sem okultak a somorjaiak, akik könnyelműen puskázták el újabb helyzeteiket. A vendégek viszont nem sokat teketóriáztak, keményen védekeztek, és felbátorodva gyors ellentámadásokat vezettek. Az egyik kontra után rövid felszabadítást követően Janič mintegy 22 méterről, kapásból ritkán látható nagy gólt ragasztott a bal alsó sarokba – 1:2. Ezután a felső-csallóköziek könnyelműsége görcsös igyekezetbe csapott át. Balszerencséjükre Peu az első félidő közepén egy belemenés után lebicegett a pályáról.

Szünet után a vendégek sündisznóállásba vonultak, alig jutottak át a felezővonaon. Színészkedéssel és egyéb időhúzó praktikákkal tördelték a játékot, amelyek felett a gyengén bíráskodó ligaújonc játékvezető végig szemet hunyt. Az 54.percben Marič egyenlíthetett volna, de közeli lövését a hálóőr bravúrosan védte. A hajrában kevés kivételtől eltekintve a tizenhatos környékén pattogott a labda, de Fortuna istenasszony is a lelkesen küzdő kelet-szlovákiai csapatot pártolta. Ám nem végig, mert a 93.percben a csereként beállt Pončák közeli fejessel egyenlített – 2:2. Így legalább egy pontot sikerült megmentenie.

A lefújás után Pavol Vytykač, a Lipany vezetőedzője sopánkodva annyit mondott, hogy a mérkőzés előtt kiegyezett volna a döntetlennel, most viszont sajnálja az elveszített két pontot. Somorjai kollégája, Gustavo Leal szerint védencei jól kezdtek, de a sok kihagyott helyzet miatt örülniük  kell a döntetlennek is.

Szilvássy József

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?