Kinevezték a Manchester United új vezetőedzőjét

Ole Gunnar Solskjaer
Manchester |

Ole Gunnar Solskjaert nevezték ki vezetőedzőnek a Manchester United labdarúgócsapatánál. A klub szerdán délelőtt a honlapján megerősítette a korábban kiszivárgott hírt, mely szerint a 45 éves norvég ex-játékos megbízott trénerként tér vissza az Old Traffordra, és szerződése az idény végéig szól.

 

Az MU kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett Jose Mourinho munkáját, s hamarosan kijelöli utódját. A Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho idén januárban 2020-ig hosszabbított szerződést a manchesteri együttessel, amellyel Európa-ligát, angol ligakupát és angol szuperkupát nyert. Solskjaer neve eleinte nem szerepelt a lehetséges utódok között, ugyanis az elmúlt egy nap során a Tottenham Hotspur kispadján ülő Mauricio Pochettino, a jelenleg csapat nélküli Zinédine Zidane, a májusban visszavonult Michael Carrick, a portugál Leonardo Jardim, a Chelsea-t nyárig irányító olasz Antonio Conte, az Arsenal korábbi legendás trénere, Arsene Wenger és a szintén francia Laurent Blanc került szóba.

 

Kapcsolódó cikkünk

Solskjaer igazi hősnek számít Manchesterben azóta, hogy a Bayern München ellen 2-1-re megnyert 1999-es Bajnokok Ligája-döntőben ő szerezte az angolok győztes gólját a 93. percben.

A volt csatár 1996 és 2007 között erősítette az MU-t, melyben 366 meccsen 126 gólt szerzett, legutóbb pedig hazájában az FK Molde edzőjeként dolgozott.

Kinevezésének hírét a manchesteriek kedden éjjel kitették honlapjukra, a videó azonban néhány perc múlva eltűnt onnan. Ezt követően Erna Solberg norvég miniszterelnök Twitter-oldalán gratulált Solskjaernak, majd nem sokkal később törölte a bejegyzést.

Az MU 17 forduló után 26 ponttal a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja a Vörös Ördögöktől. A manchesteriek a BL nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkoznak februárban és márciusban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?