Mourinho távozott a Manchester Unitedtól

José Mourinho
Manchester |

A csapat gyenge szereplése miatt távozott a Manchester United labdarúgóklubtól Jose Mourinho vezetőedző.

Az egyesület kedden közölte, hogy megköszönte a 2016 májusában kinevezett portugál tréner munkáját, s hamarosan kijelöli utódját, aki megbízott edzőként ül le az idény végéig a kispadra. A Sky Sports értesülése szerint a továbbiakban az eddigi másodedző, a májusban visszavonult Michael Carrick irányítja majd a csapatot.

A Portóval és az Internazionaléval is Bajnokok Ligája-győztes Mourinho idén januárban 2020-ig hosszabbított szerződést a manchesteri együttessel, amellyel Európa-ligát, angol ligakupát és angol szuperkupát nyert.

A portugál szakvezető az elmúlt idényekben - a Transfemarkt adatai szerint - összesen 418 millió fontot költött új játékosokra, közte 94,5 milliót az azóta világbajnok francia Paul Pogbára, illetve több mint 76 milliót a belga Romelu Lukakura.

Mourinho viszonya ugyanakkor nem volt felhőtlen a labdarúgóival, a lapok az utóbbi időben többször is arról cikkeztek, hogy Pogbával például jelentősen megromlott a kapcsolata.

"A United 17 forduló után 19 ponttal van lemaradva a Liverpooltól, a játékosok nagy része tudásától jócskán elmaradva teljesít, noha Mourinho százmilliókat költhetett" - foglalta össze gondolatait Gary Lineker 80-szoros angol válogatott játékos, aki jelenleg szakértőként dolgozik.

Az MU korábbi csapatkapitánya, Gary Neville kifejtette, szerinte a jelenleg a Tottenhamnél dolgozó Mauricio Pochettino az ideális jelölt egykori klubjának. 

"A csapat az elmúlt időszakban olyan edzőket foglalkoztatott, akik európai kupákat nyertek, szerintem azonban olyan szakemberre van szükség, aki a labdarúgás három kulcselemében jó: a fiatalok beépítésében, a szórakoztató játékban és a győzelmekben" - fogalmazott Neville az argentin trénerre utalva.

Az 55 éves Mourinho előző klubjától, a Chelsea-től is idő előtt távozott: akkor a 2015-ös bajnoki címet követő szezonban, 16 forduló után köszönték meg a munkáját.

Az MU 17 forduló után 26 ponttal a hatodik helyen áll a Premier League-ben, ez az elmúlt 28 idény legrosszabb bajnoki rajtja a Vörös Ördögöktől. A csapat vasárnap a nagy rivális Liverpool otthonában szenvedett vereséget, így hátránya 11 pont a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyhez képest.

A manchesteriek a BL nyolcaddöntőjében a Paris Saint-Germainnel találkoznak februárban és márciusban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?