Kilőtték Pálffy fogait

New York. Öt mérkőzéssel folytatódótt az NHL alapszakasza. Magabiztosan, 4:1-re nyert a Washington Detroitban, Peter Bondra egy találattal járult hozzá a Capitals sikeréhez. A rutinos játékos Čiernik átadása után lőtt a hálóba. Ismét kitett magáért Rastislav Staňa, a Washington kassai kapusa 39 lövésből 38-at hárított.

Rastislav Staňa, a Washington Capitals kapusa 38 lövést hárított a Detroit Red Wings elleni meccsen, többek között Darryl Bootland (balra) próbálkozását isTASR/EPA-felvételNew York. Öt mérkőzéssel folytatódótt az NHL alapszakasza. Magabiztosan, 4:1-re nyert a Washington Detroitban, Peter Bondra egy találattal járult hozzá a Capitals sikeréhez. A rutinos játékos Čiernik átadása után lőtt a hálóba. Ismét kitett magáért Rastislav Staňa, a Washington kassai kapusa 39 lövésből 38-at hárított. A szlovák halóőrnek ez volt a második mérkőzése az NHL-ben, s 80 perc alatt mindössze egy gólt kapott.

Várhatóan kihagyja a New Jersey elleni találkozót a Los Angeles legjobb csatára, Žigmund Pálffy. A 31 esztendős csatárt ugyanis a Coloradóval vívott meccs hajrájában egyik játékostársa koronggal arcon találta. A cserepadon ülő támadó két foga bánta az erős lövést.

Kanadában még soha annyian nem követtek figyelemmel televízión keresztül egy alapszakaszban játszott jégkorongmérkőzést, mint az észak-amerikai profi liga történek első nyitott pályás találkozóját, az Edmonton–Montreal összecsapást, amely 2,747 millió nézőt vonzott a képernyők elé. A közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban játszott meccset a sugárzó CBC társaság adatai szerint majd fél millióval látták többen a legendás Wayne Gretzky 1999-es utolsó NHL-mérkőzésénél, amely a korábbi rekordot tartotta. A 4:3-as vendégsikerrel végződött összecsapást, amelyet egy öregfiúk-mérkőzés vezetett fel, 57 167 néző látta a helyszínen, az edmontoni Commonwealth (Nemzetközösségi) stadionban, ez abszolút ligacsúcs. A kanadai televíziózás történetében a 2002-es téli olimpia jégkorongtornájának döntője, a Kanada–Egyesült Államok találkozó volt a legnépszerűbb sportesemény a maga 10 milliós nézettségével.

Eredmények: TORONTO–VANCOUVER 2:1 (1:1, 0:0, 1:0), gólütők: Roberts, Sundin, ill. Morrison; 19 437 néző.

FLORIDA–BUFFALO 2:1 (2:0, 0:0, 0:1), gólütők: Weiss, Biron, ill. Dumont; 12 927 néző.

DETROIT–WASHINGTON 1:4 (0:3, 0:1, 1:0), gólütők: Draper, ill. Jágr, Bondra, Lang, Zubrus; 20 066 néző.

DALLAS–PHOENIX 5:2 (2:0, 2:2, 1:0), gólütők: Modano, Arnott, Ott, Lehtinen, Barnes, ill. Hulse, Wilson; 18 109 néző.

COLORADO–NASHVILLE 2:3 (0:1, 0:1, 2:1), Hejduk, Sakic, ill. Timonen, Židlický, Murray; 18 007 néző. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?