Kilencgólos győzelemmel nyolc között a női vízilabdacsapat

Barcelona |

<p>Gond nélkül jutott be a legjobb nyolc közé a magyar női vízilabda-válogatott a barcelonai vizes világbajnokságon: Merész András szövetségi kapitány együttese a szombati nyolcaddöntős összecsapáson kilenc góllal győzte le a briteket.</p>


    
    Eredmény:
    női vízilabda, nyolcaddöntő:
Magyarország - Nagy-Britannia 14-5 (4-2, 4-2, 2-0, 4-1)
-------------------------------------------------------  
a magyar góldobók: Bujka 5, Kisteleki 4, Keszthelyi, Miskolczi, Szücs, Tóth, Antal 1-1
    
    Mindhárom csoportmérkőzése megnyerésének jutalmául egy csoportnegyedikkel, a saját kvartettjükben utolsó britekkel játszhatott a negyeddöntős részvételért a magyar csapat, és magabiztosan kezdte a szombat esti mérkőzést. Az önbizalmat nem csupán a brazilok (20-6), az Európa-bajnok olaszok (10-4) és a kazahok (18-7) elleni könnyed diadalok alapozhatták meg, hanem az a tény is, hogy a magyar válogatott korábban rendre sok góllal verte szombati ellenfelét. A tavalyi, hollandiai Eb csoportmeccsén például 19-9-re, bár az azért figyelmeztetésként hathatott, hogy a legutóbbi találkozón - jó egy hónapja, a dunaújvárosi tornán - csupán háromgólnyi különbség (15-12) volt a két együttes között.
    A barcelonai vb-mérkőzés nyitányaként Kisteleki Dóra vette be a brit kaput, 1-1 után másodjára is (2-1), majd Bujka Barbara centergóljai következtek. Egy "ellenejtés" célba ért ugyan (4-2), de a második negyedben gyorsan 7-2-re módosult az állás Keszthelyi Rita, a triplázó Kisteleki és a büntetőből eredményes Miskolczi Ibolya jóvoltából. A félidő előtt még egy magyar gól született a jobb felső sarokba bombázó Szücs Gabriella révén, de kétszer a britek is betaláltak (8-4).
    A harmadik negyed sistergő Bujka-bombával rajtolt, s Tóth Ildikó centergóljával folytatódott (10-4). Aztán elpuskázott lehetőségek itt is, ott is, egészen a befejező  játékrész elejéig. Ekkor pontos passz landolt Bujka bal kezén, s ő nem is hibázta el a helyzetet (11-4). Majd megint a center parádéja következett, ötödik kísérletéből ötödszörre is bevéve a brit kaput (12-5). A hajrában még egy Kisteleki- és egy Antal Dóra-gól született, így lett a vége 14-5-ös győzelem.    
    A magyar csapat a négy közé jutásért a hollandokkal játszik hétfőn 21.45 órakor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?