Kihasználnák a hazai pálya előnyét Komáromban

TóthGábor.KFC

A Slovnaft Cup, vagyis a labdarúgó Szlovák Kupa negyeddöntőjében a komáromi KFC kedden 14 órától hazai pályán fogadja a nagyszombati Spartakot. A mérkőzésről a hazaiak gólfelelősét, Tóth Gábort és a vendégek asszisztens edzőjét, Prisztács Tamást kérdeztük.

A komáromiak győzelemmel hangoltak a kupameccsre, szombaton 2:0-ra győztek a II. liga első tavaszi fordulójában. „Minden csatár számára fontos, hogy ne csak jól játsszon, de gólt is rúgjon. Nekem ez kétszer is sikerült szombaton, így sokkal jobb készülni a következő mérkőzésre. Ha az önbizalma rendben van egy játékosnak, akkor jobban sikerülnek a döntések a pályán – kezdte beszélgetésünket a Dolný Kubín ellen duplázó Tóth Gábor. – Mindenkinek motiváló, hogy egy élvonalbeli csapattal mérkőzünk, amely ráadásul a harmadik helyen áll. Bár már ezzel is történelmi sikert értünk el, hogy ott vagyunk a legjobb nyolc között, de szeretnénk, ha Komárom ott lenne még a legjobb négyben is. Sok időnk nem volt külön készülni a nagyszombatiakra, hiszen csak három napunk van a két mérkőzés között, de tudjuk, hogy milyen erőt képviselnek. Én az egy héttel ezelőtti, rózsahegyiek elleni meccsüket néztem meg, hiszen a barátom, Domonkos Kristóf is ott volt a pályán. Nagyon jól és gyorsan játszott a Spartak, a széleken veszélyes akciókat vezettek, jobbbak voltak, de a vendégek találtak két gólt és nyertek. Mi otthon erősek vagyunk, elég sok gólt rúgtunk rögzített szituációk után, ami most is az erősségünk lehet. A mi pályánk nem olyan jó, mint amihez az ő stadionjukban hozzászoktak, ez is segíthet nekünk. Bizakodóan várom a kezdést” – válaszolta kérdésünkre a kupában négy gólnál járó csatár.

A lelédi származású futballista az ellenfél edzőjéről, Michal Gašparíkról is jó véleménnyel van, aki játékosként három időszakban is játszott Radványi Miklós kezei alatt. Gašparík a klub honlapjának elmondta, szeretett a KFC edzőjével dolgozni és emberileg is jól kijöttek egymással.

A Spartakra jellemző, hogy alaposan felkészülnek az ellenfélből, amely most sem volt másként. Az elemzésben fontos szerepe van Prisztács Tamásnak, aki Tóthoz hasonlóan látja a komáromiak erősségeit. „Jól tudjuk, milyen ellenfél vár ránk, egy rendkívül tapasztalt edzővel. Kassaiként az egész idényben figyelem a II. ligát is, láttam a KFC elleni meccsüket is. Ami az elemzést illeti, a másodosztályról is hasonló adatbázissal rendelkezünk, mint a Fortuna Ligáról, még ha nem is olyan mélységig, mint az élvonalbeli csapatok esetében. A komáromiak erősek a pontrúgásokban, jó variációkkal rendelkeznek. A statisztika szerint veszélyes lehetőségeket tudnak belőlük kialakítani. Mi kreatív csapat vagyunk, az utóbbi fél évben sokat járatjuk a labdát, viszont most egyszerűsítenünk kell a játékunkat, mivel a komáromi pálya minősége nem élvonalbeli szintű, ehhez alkalmazkodnunk kell – mondta lapunknak a nagyszombatiak videóelemzője. – A komáromiak hazai pályán agresszíven fociznak, kombinációk helyett igyekeznek minél gyorsabban a kapu elé kerülni hosszú indításokkal, a középpályások pedig a második hullámban próbálják összeszedni a kipattanókat, felszabadításokat. Szoros, nehéz meccset várok. Számunkra a szezon egyik legfontosabb találkozója lesz, nagyon szeretnénk elődöntőt játszani” – zárta az esélylatogatást Prisztács. A Spartak a már említett Ružomberok elleni vereség mellett az első tavaszi fordulóban 2:1-re győzött a liptószentmiklósiak otthonában, szombaton pedig otthon győztek 3:2-re a trencséniek ellen.

Bár a hétköznap délutáni időpont nem a legideálisabb a szurkolók számára, minden bizonnyal a bajnokiknál nagyobb közönség és jobb hangulat előtt lépnek majd pályára a csapatok. Komáromba vendégszurkolókat is várnak, bár ők már a Slovan elleni hétvégi rangadóra mozgósítják erőiket. A meccset a Joj Šport élőben közvetíti, a játékvezető Martin Dohál lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?