Kiestek a zöld-fehérek

Stuttgart. A labdarúgó UEFA Kupa második fordulójának visszavágóján Stuttgartban a Ferencváros 2:0-ra kikapott, s ezzel az utolsó magyar együttes is elbúcsúzott a további küzdelmektől.
STUTTGART–FERENCVÁROS 2:0 (0:0). Góllövők: Amanitidisz (65.), Meira (90. – 11-esből). Játékvezető: Kapitanisz (ciprusi), 16 000 néző.

Stuttgart. A labdarúgó UEFA Kupa második fordulójának visszavágóján Stuttgartban a Ferencváros 2:0-ra kikapott, s ezzel az utolsó magyar együttes is elbúcsúzott a további küzdelmektől.

STUTTGART–FERENCVÁROS 2:0 (0:0). Góllövők: Amanitidisz (65.), Meira (90. – 11-esből). Játékvezető: Kapitanisz (ciprusi), 16 000 néző. Kiállítva: Lipcsei (90.). Sárga lap: Gerber, Kuranyi, Lipcsei, Bognár, Gyepes, Szili, Szkukalek, Leandro. STUTTGART: Ernst–Hinkel, Meira, Bordon, Gerber–Meissner (46. Amanitidisz), Szoldo, Balakov, Hleb, Seitz–Ganea (46. Kuranyi). FERENCVÁROS: Szűcs–Vukmír, Dragóner, Gyepes–Bognár, Kapics, Lipcsei, Szkukalek, Szili (74. Leandro)–Gera, Tököli. Tartottak a hazaiak a zöld-fehérektől, ezt bizonyítja, hogy Felix Magath edző csak egy csatárt, a szombati bajnokin három gólt szerző román Ganeát jelölte a kezdő csapatba. Mezőnyfölényben futballozott az első játékrészben a Stuttgart, ám a vendégek kitűnően védekeztek, s gyors kontráikkal igyekeztek zavart okozni. A félidő közepén vezetést szerezhetett volna a bátran futballozó Ferencváros. Lipcsei ívelt szabadrúgása után Gera öt méterről jobb lábbal fölé durrantott. Huszonnyolc percet kellett várni az első stuttgarti lehetőségre, Meissner fölé fejelt. Röviddel később Balakov 18 méteres, mesteri szabadrúgását Szűcs kapus kitornázta a felső sarokból. A játékrész végén Szkukalek becsúszva szerelte Ganeát.

Fordulást követően nagyobb sebességre kapcsoltak a vendéglátók, és a 65. percben megszületett a találkozó egyetlen gólja: az elmélázó ferencvárosi védelem mellett a teljesen üresen hagyott Amanitidisz közelről a hálóba lőtt. Ezt követően kitámadtak a ferencvárosiak, Tököli közelről mellé lőtt. Negyed órával a befejezés előtt ismét Tököli előtt adódott lehetőség, csúsztatott fejesét Ernst hárította. A hajrában a németek már taktikusan játszottak, s tartották a labdát. A 90. percben a bíró szerint Kuranyit Lipcsei szabálytalanul szerelte a tizenhatoson belül, a büntetőt Meira értékesítette. Mivel a budapesti találkozó gól nélkül zárult, a Stuttgart jutott a harmadik fordulóba. A Ferencváros a kiesés ellenére dicséretet érdemel, végig példásan küzdött, s ha odahaza kihasználta volna helyzeteit, minden másképp alakult volna... (t-sz)

További eredmények: Amica Wronki–FC Malaga 1:2, (első mérkőzés 1:2), tj. Malaga, Bordeaux–Djurgaarden 2:1 (1:0), tj. Bordeaux.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?