Kiestek a kulcsemberek

Kijev/Pozsony. Ladislav Jurkemik, a szlovák csapat edzője végre-valahára kétszer egymás után ugyanazt az együttest akarta pályára küldeni, de különböző okoknál fogva nem teheti, így az ukránok elleni mérkőzésen hiányozni fog Németh Sz. (családi okok), Vittek, Janočko és Zeman (sérülések).

Ezzel a Sarich-góllal nyert a Carolina otthonában a Tampa BayČTK/AP-felvételAz előbbi kettő már a keret kijelölése előtt felmentését kérte, a játékmester Vladimír Janočko (Austria Wien) és a védelem egyik oszlopa, Marián Zeman (Arnheim) az elmúlt hét végén vált harcképtelenné. Helyettük Karol Kisel (Boheminas) és Ivan Hodúr (Liberec) kapott meghívót. A tréner a tegnapi rögtönzött sajtóértekezleten elmondta: „Nagyon sajnálom, hogy kiesett a négy játékos, mert az angolok elleni meccs után formálódni kezdett a kezdőcsapat optimális összetétele. Mondanom sem kell, hogy többé-kevésbé kulcsemberekről van szó, akik fazont adnak a válogatott játékának. Remélem azonban, hogy nélkülük is nívós meccset vívunk majd a jó képességű ukrán válogatott ellen.”

Már vasárnap találkoztak a keret tagjai, de csak tegnap estére egészült ki, a következő 18 focista várja a holnap 17.30 órakor Nagyszombatban rendezendő barátságos meccset: König (FC Zürich), Buček (Xanti)–Hlinka (Bregenz), Dzúrik (Slovan), Čišovský (Inter), Klimpl (Žižkov), Leitner (Teplice)– Karhan (Wolfsburg), Michalík, Petráš (Sparta), Mintál (Žilina), Pinte (Panioniosz), Kisel (Bohemians), I. Hodúr (Liberec)–Kožlej (Olympiakosz Nicosia), Reiter (Olomouc), Benčík (Denizlispor), Fabuš (Trenčín).

Leonyid Burjak ukrán szövetségi kapitány keretében hat légiós kapott helyet, a védő Luzsnij (Arsenal), a középpályás Kormiljcev (Torpedo Moszkva), Kalinyicsenko (Szpartak Moszkva) és Levcsenko (Arnheim), a csatár Sevcsenko (Milan) és Voronyin (Mainz).

Hiányzik viszont a gyors lábú és gólerős támadó, a 28 éves Szergej Rebrov, akit két évvel ezelőtt a Tottenham 11 millió fontért vett meg a Dinamo Kijevtől. Angliában azonban nem nagyon ment neki a játék, 30 mérkőzésen mindössze egy gólt rúgott, így átadólistára került. Pillanatnyilag nem játszik, klubot keres magának, s addig nem akar válogatott lenni, amíg nem talál új egyesületet. Az első számú ukrán sztár tehát Sev (így becézik Itáliában) alias Andrej Sevcsenko lesz, eddig 42-szer szerepelt a címeres mezben. Oleg Luzsnij is sztárnak számít, de már egy kicsit öregedőnek, 34 évével a csapat legtapasztaltabb tagja. Holnap jubilálni fog: 50-szeres válogatott lesz. Ukrajna küldöttsége ma dél körül érkezik Pozsonyba, a Forum Szállóban üti fel ideiglenes tanyáját. (T. V.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?