Ki nyeri az orosz–francia csatát?

Torinó. Pluscsenko vagy Joubert? A rövidprogram előtt egyértelműnek látszott a kérdés. Utána már kevésbé. A verseny első részének végeztével ugyanis az Európa-bajnoki címvédő francia áll az élen.

Egyelőre Joubert vezetReuters-felvételAzok után, hogy a pekingi Grand Prix-döntőben csak a nem túl hízelgő ötödik hely jutott neki, ez mindenképpen meglepetés.

A két kiváló korcsolyázó közül először az orosz lépett a jégre, Pluscsenko teljesítménye azonban korántsem volt hibátlan. Egy apró megingás a négyfordulatos után a kombinációban döntőnek bizonyult, Joubert a technikai értékekben nőtt ellenfele fölé. A jég művészének is nevezett orosz annak ellenére magasabb pontokat kapott az előadásmódjára, hogy korcsolyázása ezúttal fáradtan hatott.

„Nem volt tökéletes a program” – kezdte a jégről leérve komoly arccal Joubert. – Csak nagyon jó” – folytatta már mosolyogva. A gallok kedvence a kombinációban a négyfordulatos ugrását ugyan csak egy duplával követte, ezt követően azonban nem vétett több hibát. „Már a bemelegítés során láttam, jobban érzem magam, magabiztosabb vagyok, mint Jevgenyij. Ez döntött ma a javamra” – indokolta az eredményt. „Minden versenyre úgy megyek, hogy nyerni akarok. Két jó programot akarok futni, ebből az egyik már megvolt. Ha a kűr is hasonlóan sikerül, nem a helyezés az elsődleges” – hárította el az esélylatolgatásra vonatkozó kérdéseket a francia versenyző.

Pluscsenko kimért és szűkszavú volt az újságírókkal: „Egyáltalán nem éreztem magam formában, ehhez nem fér kétség. Fáradt voltam, de harcolni fogok.”

Pluscsenko vagy Joubert? A kérdésre ma este választ kapunk. Nem mindennapi csatára van kilátás...

EREDMÉNYEK – férfiak, rövid program: 1. Brian Joubert (francia) 76,98; 2. Jevgenyij Pluscsenko (orosz) 75,33; 3. Stephane Lambiel (svájci) 69,97; 4. Andrej Grjazev (orosz) 68,20; 5. Stefan Lindemann (német) 67,75; 6. Kevin Van Der Perren (belga) 67,46 ...24. Juraj Sviatko (szlovák) 47,14 ...29. Tóth Zoltán (magyar) 43,64.

A MAI MŰSOR

13.30: jégtánc – eredeti táncok

18.30: férfiak, kűr

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?