Ki lesz a világbajnok?

Szuzuka. Bizonyára kevesen emlékeznek ilyen szoros versenyidényre a Forma–1-ben, mint az idei, hiszen még az utolsó, szuzukai futam előtt is maradtak kérdőjelek.

Előre örül a sorozat éllovasa? Michael Schumachert egyetlen pont választja el a vb-címtől. Reuters-felvéteHa pontot szerez Michael Schumacher, a Ferrari német csodapilótája, pályafutása és egyben a Forma–1-es sportág legnagyobb eredményét éri el, elsőként léphet a hat világbajnoki győzelemmel rendelkezők klubjába. Utolsó, még versenyben maradt ellenfele, akinek van esélye megfosztani őt a címtől, Kimi Räikkönen, a McLaren Mercedes finn sztárja. „Nincs vesztenivalóm. Tisztában vagyok vele, mit kell tennem, tudom, hogy a taktikázás ideje lejárt. Sajnos csak minimális esélyem van, hiszen Michael remek és tapasztalt pilóta. Kár, hogy Indianapolisban nem én nyertem, az sokat segített volna, de így is örülök a kihívásnak” – mondta Kimi.

A csapatversenyben a Ferrari és a Williams vetekszik a győzelemért, és mivel az olasz csapat eddig csak három ponttal szerzett többet a németeknél, kiélezett csata várható.

Végérvényesen eldőlt, hogy Jacques Villeneuve volt világbajnok elhagyja a BAR csapatát, sőt már a szuzukai futamon sem vesz részt. Állítólag mikor David Richards csapatfőnök telefonon jelezte neki, hogy a jövő idénytől már nem számolnak vele, Villeneuve lecsapta a kagylót, majd menedzserén keresztül azonnali hatályú szerződésbontást kért Richardstól. Helyette a hazai Takuma Sato ülhet vasárnap a BAR-Hondába.

Szuzukában a pályát is átalakították, a hírhedt 130R nevű kanyart, ahol tavaly Allan McNish csúnyán összetörte autóját, kissé kiegyenesítették, három méterrel meghosszabbították, így biztonságosabb lett. A verseny közép-európai idő szerint vasárnap reggel 6.30-kor kezdődik, a pilóták a közel hat kilométer hosszú aszfaltcsíkot ötvenháromszor teszik meg.

A egyéni pontverseny állása: 1. Michael Schumacher (Ferrari) 92 pont, 2. Räikkönen (McLaren) 83, 3. Montoya (Williams) 82, 4. Ralf Schumacher (Williams) 58, 5. Barrichello (Ferrari) 55, 6. Alonso (Renault) 55.

A csapatverseny állása: 1. Ferrari 147 pont, 2. Williams 144, McLaren 128, 4. Renault 84. (sd)

Räikkönen csak reménykedhetú

Legnagyobb esélye egyértelműen Michael Schumachernek van a világbajnoki cím újbóli elhódítására. Ha egy pontot szerez, már első a sorozatban. Kimi Räikkönen csak reménykedhet. Mivel kilenc ponttal van lemaradva, csak akkor lehet vb-első, ha győz Szuzukában és Schumacher pont nélkül fejezi be a versenyt. (sd)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?