Két sima komáromi győzelem

A hétvégén kettős fordulót bonyolítottak le a férfi-röplabdaextraligában: a komáromi Spartak előbb a tabella 8.

A hétvégén kettős fordulót bonyolítottak le a férfi-röplabdaextraligában: a komáromi Spartak előbb a tabella 8. helyén álló Ólubló otthonában, másnap Komá-romban a sereghajtó trencséni együttes ellen nyert 3:0-ra.

Ólublón egy óránál alig kellett valamivel több, hogy a komáromiak 3:0-ra (25:14, 25:23: 25:21) diadalmaskodjanak a hazaiak felett. Az első szettben Daniel Oravec legénysége szinte lelépte a hazai csapatot, amely nem tudott mit kezdeni a komáromiak csípős bombaszerváival, amelyekből támadást indítani alig lehetett. Aztán a komáromiak – látva a hazaiak gyengélkedését – régi rossz szokásukhoz hűen lagymatagon kezdték a második szettet, amit az ólublóiak tüstént észrevettek, és átvették a kezdeményezést. 22:20-ig 2-3 ponttal vezettek a komáromiak nagy-nagy meglepetésére. Ekkor Horníkék tudatosították, hogy ennek a fele sem tréfa, és a szett végéig minden labdán rajta voltak, meg is nyerték 25:23-ra, 2:0-ra növelve a vezetésüket. Noha látható volt a minőségi különbség a két csapat játékában, a komáromiak a harmadik szettben nem vágtak ki nagy hajrát a meccs mielőbbi befejezéséért, de az utolsó játékrészben ők irányítottak, s mindig 3-4 ponttal vezetve 25:21-re nyerték a játszmát, a mérkőzést pedig 3:0-ra.

„Az első szettben hiba nélkül játszottunk, támadószerváink bizonytalanná tették a hazaiakat, kezünkben volt a mérkőzés. A második és harmadik szettben megint érthetetlenül kiengedtünk, amit a hazai csapat majdnem kihasznált, különösen a második szettben. Az utolsó két játékrész hibáiból feltétlenül tanulnunk kell, remélem ezt a jövőben nem ismételjük meg!” – nyilatkozta Daniel Oravec vezetőedző.

Védencei vasárnap a trencséniek ellen igyekeztek is erélyesen kezdeni a találkozót. Az első szettben megint úgy nézett ki, hogy nagyon megverik a főleg fiatalokból álló vendégcsapatot, de aztán nem egészen így folytatódott a játék. A 25:17-es első játszma után a Duna-partiak látták, hogy beleférnek a könnyelműbb megoldások is, nem nagyon bosszantotta őket, ha túlütöttek vagy szervánál a hálóba bombáztak, némileg edzőmérkőzés jelleget kapot az extraligás bajnoki.

A második szettben a trencséniek egyszer vezettek (8:7), de utána a szett végéig erősödött a komáromi fölény, a vége 25:19 lett. Az utolsó, harmadik szett egy hajszállal volt szorosabb az elsőnél, de ugyanolyan eredménnyel, 25:17-el zárult, egy alapvonalon túlra szálló trencséni ütéssel, amely picit tükrözte az egész meccs színvonalát. Nem véletlenül volt a fogadóirodákban 10-es szorzó a vendéggyőzelemre (komáromi sikerre pedig nem is lehetett fogadni).

„Hétvégi programunk sűrű és fárasztó volt, de hoztuk a kötelező két győzelmet a hat ponttal, és a második helyen vagyunk. Az alapszakasz után az első ötbe kerülés volt a célunk, úgy érzem, hogy ez sikerülni fog” – jegyezte meg Oravec.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?