Két komáromi vereség két nap alatt

A hétvégén a Spartak UJS VKP Komárno férfi-röplabda-csapata kikapott a két bajnok-esélyestől, a nyitrai és az eperjesi gárdától az extraliga rájátszásának felsőházában.A nyitraiak ellen a házigazda komáromiak jól kezdtek, könnyed játékkal pár perc alatt 7:3-ra vezettek, amire a nyitraiak jól szervez

A hétvégén a Spartak UJS VKP Komárno férfi-röplabda-csapata kikapott a két bajnok-esélyestől, a nyitrai és az eperjesi gárdától az extraliga rájátszásának felsőházában.

A nyitraiak ellen a házigazda komáromiak jól kezdtek, könnyed játékkal pár perc alatt 7:3-ra vezettek, amire a nyitraiak jól szervezett röplabdával reagáltak, és egyenlítettek. Amikor a komáromi fiúk kezdtek elbizonytalanodni, a vendégek ugrásszerűen beleerősítettek, növelték előnyüket, s meg sem álltak 25:18-ig. Ez láthatóan meglepte a hazaiakat, és a második szettben a nyitraiak folytatták a játékot. Szinte hibátlanul játszottak, minden játékelem harmonikusan épült egymásra: kezdve az alig fogható bombaszervákkal, amelyek következtében a hazaiak nem tudtak hatékony támadásokat indítani, a hálón könnyen átemelt labdákból pedig a vendégek ellenállhatatlanul támadtak. A részeredmények igazolják, milyen sima volt ez a játszma: 5:1, 10:5, 17:11, 21:13, és a vége 25:15 a nyitraiak javára. A nyitraiak élvezetes – főleg a hangos nyitrai szurkolótábornak volt az –, csaknem hibátlan játéka és 2:0-s vezetése után, nehéz folytatás ígérkezett a komáromiak számára a harmadik szettben. Daniel Oravec védencei megpróbálkoztak a majdnem lehetetlennel, megnyerni a harmadik játszmát. Mindent beleadtak, hogy a nyitrai csapat ne tudjon behozhatatlan pontelőnybe jutni, de a nyitraiak második meccslabdájukat értékesítve így is 25:23-ra nyerték a játszmát, a mérkőzést pedig 3:0-ra.

Másnap Eperjesre utaztak a komáromiak, a bajnok otthonában egy szettet sikerült nyernie a Duna-parti gárdának, amely egy picit enyhítette a Nitra elleni vereség súlyát. A 3:1-es eperjesi vereség (25:22, 25:17, 21:25, 25:19) azonban azt jelentette, hogy a kettős fordulóban a komáromi csapat nem szerzett pontot, de mivel mindkét hétvégi ellenfél a Duna-partiak előtt állt, a komáromiak megőrizték 3. helyüket a tabellán.

Daniel Oravec vezetőedzőnek nem sok öröme volt a hétvégén. „Mindkét meccsen sok hibát vétettünk, igaz, a bajnokság két legjobb csapatával játszottunk. Többször azért maradunk alul, mert van egy néhány perces nagyon gyenge periódusunk. Az élvonalban ezt nem lehet megengedni. Most néhány sérülés is akadályozott bennünket a jobb eredmény elérésében. Remélem, csapatunk teljesítménye javulni fog” – vélekedett a szakvezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?