Két klubcsúcsot is beállíthat ma a DAC

<p>Öt nap után újra Fortuna ligás meccs lesz a DAC Arénában, a sárga-kék együttes ma (18.00) a kilencedik helyen álló Senicát fogadja. A dunaszerdahelyiek még versenyben vannak az Európa Liga-szereplést biztosító harmadik helyért.</p>

Két klubrekordot is beállíthat a zsinórban 12 bajnokin veretlen és sorozatban háromszor diadalmaskodó hazai csapat (Slovan 1:0, Trenčín 1:0, Michalovce 2:1). Az 1990/91-es szezonban 13 meccsen nem kapott ki a Szikora György által irányított gárda, míg 1986 őszén a Pecze Károly vezette DAC egymás után négyszer győzött a csehszlovák bajnokságban: Trnava 4:0 (otthon), Olomouc 3:2 (idegenben), Nitra 1:0 (o), Plžeň 1:2 (i). „A csapatkapitány Ljubicicra sárga lapos eltiltás, Kwinre pedig sérülés miatt nem számíthatok. Mervó Bence már velünk gyakorol, ám még nem lesz a keretben, mert fizikálisan még nincs olyan állapotban. Remélem, a következő meccsen már bevethető lesz. A három bajnoki győzelem után jó hangulatban készülünk, de nem lesz könnyű dolgunk, mert a fiatal senicai csapatnak nincs vesztenivalója, így nyugodtan futballozhat – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Mint minden hazai meccsen, most is nyomás alá akarjuk helyezni az ellenfelet, mert a célunk egyértelműen a három pont begyűjtése. Egy korai gól sokat segítene.” Felvetésünkre, hogy ha a Slovan hétfőn a Szlovák Kupa döntőjében legyőzi a második vonalbeli szakolcai együttest, akkor a Fortuna Liga negyedik helyezettje is indulhat az Európa Liga-selejtezőben, László Csaba így válaszolt: „Egyelőre nem foglalkozom azzal, mi lenne, ha… Hiszen amikor a Slovnaft Cup negyeddöntőjében a II. ligás poprádiakat fogadtuk, mindenki már előre a kupaelődöntőben látott bennünket, aztán nem úgy alakultak a dolgok, mint ahogyan mi szerettük volna. Majd a finálé után elválik, mi lesz a helyzet. Most minden idegszálunkkal arra koncentrálunk, hogy legyőzzük a Senicát.”Tomáš Huk felépült fejsérüléséből, s minden bizonnyal visszatér a védelem tengelyébe, az eltiltott Marin Ljubicicot Kontár Zoltán vagy Kocsis Gergő pótolhatja. A Senica április elsején odahaza 1:0-ra legyőzte a nagymihályi együttest, azóta viszont nyeretlen: Prešov 0:1 (idegenben), Zlaté Moravce 1:2 (i), Podbrezová 1:1 (otthon). Az erdőhátiak 21 gólt lőttek a bajnokságban, ennél kevesebbszer csupán a sereghajtó eperjesiek találtak a kapuba (14).A DAC eddig kilencszer látta vendégül a Senicát, háromszor hazai győzelem, egyszer döntetlen, öt alkalommal pedig vendégsiker született, a gólarány: 11:12. Tavaly augusztusban a sárga-kékek ideiglenes otthonában, Szencen gól nélkül ért véget a két csapat összecsapása. December harmadikán, Senicán 1:1-gyel zárult a mérkőzés, Németh Zsolt góljára a hazai Březina válaszolt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?