Készül a DAC-Slovanra?

Dunaszerdahely |

<p><br />Dušan Chytil, a DAC klubmenedzsere hétfőn úgy tájékoztatta lapunkat, az eredeti DAC–Slovan meccsre megváltott jegyeket a dunaszerdahelyi stadionban ki kell cserélniük a szurkolóknak, kedden azonban a helyszínen érdeklődők azt a választ kapták, hogy a régi jegyek is érvényesek.</p>

Ismételten megkérdeztük Dušan Chytilt. „Kedden reggel megváltoztak a dolgok, érvényesek a régi jegyek is. Nem kell a jegyek körül nagy hűhót csinálni, azok is be fognak jutni a meccsre, akik nem cserélik ki a jegyet – mondta a klubmenedzser. – Beszéltünk a fanklub képviselőivel is. A probléma az volt, hogy nem mindenki tudná kicserélni a jegyét, például a tardoskeddiek vagy a Galánta környékiek, így reggel úgy döntöttünk, hogy a régi jegyekkel is beengedjük a drukkereket. Nem lesz ezzel semmi gond.”

Mekkora lesz a Slovan-tábor?
A klubnak egyelőre nincs információja arról, hány Slovan-drukker készül a meccsre. „A Slovan-tábor a hétvégi, Spartak elleni derbivel volt elfoglalva, így csak most kezdenek készülni a szerdai meccsre. Egyelőre nem jelezték, hány jegyet igényelnének, s azt sem tudjuk, különvonattal érkezneke, vagy más közlekedési eszközt választanak” – tudtuk meg Baráth Tibortól, a dunaszerdahelyiek biztonsági főnökétől.

Kamerák a stadionban
A mérkőzésen a szokásos, rizikós meccsre vonatkozó előírások lesznek érvényben. Alkoholtilalom lesz a stadionban, s annak környékén is, és minden szurkolónak szigorú biztonsági ellenőrzésen kell átesnie. „Füstbombákat, pirotechnikai eszközöket tilos behozni a stadionba. A legalaposabb ellenőrzés mellett is előfordulhat, hogy valaki jól eldugva mégis bejuttat ilyesmit a stadionba, de csakúgy, mint a nagyszombatiak elleni mérkőzésen, most is kamerákkal fogjuk figyelni a nézőket, hogy kiszúrjuk a randalírozókat, s a továbbiakban megtagadjuk tőlük a belépést” – mondta Baráth.

Both Péter, a dunaszerdahelyi járási rendőrkapitány arra hívta fel a figyelmet, hogy a büntető törvénykönyv szeptember 1-jén életbe lépett módosításai értelmében már a súlyos sportszerűtlen viselkedés is garázdaságnak minősül. „A Senica–Slovan találkozó után ennek a paragrafusnak az értelmében egy Slovan-drukker, aki letolta a nadrágját a tribünön, előzetes letartóztatásba került” – magyarázta Both.

A mérkőzésről további részletek keddi nyomtatott kiadásunkban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?