„Kedves” Fradi

<p>Új arcok a kispadon: Győrben Tokody Tibor, a Pécsnél Kulcsár Árpád vezette ideiglenesen a hazai csapatot a labdarúgó NB I 13. fordulójában. Nem sok sikerrel.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Figyelmetlenebb nézők számára furcsa lehetett a Győr–Diósgyőr mérkőzésen szembesülni azzal, hogy a hazaiak kispadján Tokody Tibor foglalt helyet. Néhány héttel ezelőtt, a Felcsút elleni vereséget követően Horváth Ferenc beadta a felmondását, de akkor a klubvezetés azt még nem fogadta el. Azután a bajnokságban két iksz (Újpest, Kecskemét) és egy győzelem (Haladás) következett, a Gyirmót elleni kupavereség azonban alighanem betette a kaput Tarsoly Csaba klubelnöknél, a felek néhány órával a Diósgyőr elleni bajnokit megelőzően békében elváltak egymástól. Tokody a DVTK elleni meccsen a „mentális felkészítésre” helyezte a hangsúlyt, de csak félsikert könyvelhetett el, a találkozó 1:1-es döntetlennel zárult. Érdekesség: a Diósgyőrnél bemutatkozott a tavasz óta egyszer már visszavonult és hollandiai edzőkarriert is elkezdő egykori Fradi-focista, Julian Jenner. „Többre számítottam tőle” – értékelte a játékos teljesítményét Tomiszlav Szivics vezetőedző. Talán majd legközelebb – ha addig nem történik újabb váratlan fordulat a 30 éves szélső életében.

Új időszámítás kezdődött Pécsen is – az elmúlt évek során már sokadszor. A PMFC-ben 2007 óta többségi tulajdonos Matyi Dezső hét év alatt tizenegy alkalommal cserélt edzőt. Ez idő alatt egyetlen tréner volt, aki egyhuzamban egy évnél hosszabb ideig ülhetett a klub kispadján: Mészáros Ferenc, aki 2011. március 15. és 2012. április 2. között vezette a focicsapatot. Véber Györgynek nagyjából fél év jutott, a karakán tréner az előző három forduló alatt nullpontos maradt (vereség a Videotontól, a Ferencvárostól és a Pápától), a baranyai csapat pedig nem tudott elrugaszkodni az alsóházból. A Dunaújváros ellen ideiglenesen Kulcsár Árpád vezette a Pécset, de ő sem járt nagyobb szerencsével, mint Véber. Hiába vezetett kétszer a Pécs, végül a Dunaújváros nyert 3:2-re. „Sokat kell dolgoznunk, hogy visszataláljunk oda, ahol a Pécsnek a helye van” – ez volt Kulcsár konzekvenciája.

Lassan egy éve nem kapott ki hazai pályán a Ferencváros, de ez most nem boldogítja a Fradi-szurkolókat. Szombaton a fradisták képtelenek voltak begyömöszölni a labdát Molnár Péter kapujába: FTC–Paks 0:0. A játékosok mentségére szól, hogy a találkozóra hatalmas ködben került sor, a két kapus csak az öltözőfolyosón látta egymást. A találkozó legizgalmasabb jelenete az volt, amikor az oldalvonalnál becsúszó Vladan Csukics a paksiak edzőjét, Csertői Aurélt is „elvitte” – de nagyobb kalamajka nem lett az esetből. Thomas Doll egy kis rosszaságot hiányolt a játékosaiból, „túl kedvesek voltunk”, mondta a lefújást követően. Nos, a „kedves Fradi” egyelőre a tabella 6. helyén áll, és a klub kapcsán továbbra is illúzió a bajnoki aranyéremről beszélni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?