Katinka nem alkuszik

Széttépte a szövetségtől kapott, 12 millió forintot ajánló szerződést Hosszú Katinka.

Széttépte a szövetségtől kapott, 12 millió forintot ajánló szerződést Hosszú Katinka. A többszörös világ- és Európa-bajnok magyar úszó tegnap újra a sajtó elé állt, és újfent hangsúlyozta: a rendszer nem működik.

Hosszú Katinka először karácsony előtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen beszámolt a szövetségben uralkodó áldatlan állapotokról. A világklasszis versenyző szerint a szövetség nem végzi rendesen a munkáját, nem keresi az állandó fejlődés útját. Ezután a legjobb magyar úszók amolyan karácsonyi ajándékként 2–12 millió forintos szerződésajánlatokat kaptak. Hosszú Katinka szerint ezzel csak el akarták hallgattatni, ráadásul a kontraktusban továbbra is szerepel az a kitétel, hogy a bajai úszónőnek népszerűsítenie kellene a 2017-es magyarországi úszó-vb-t.

Összetépett szerződés

„Még mindig úgy érzem, hogy az eredményeimmel már kiérdemeltem a támogatást, és nem kéne azt további követelésekhez kapcsolni. Ezért nem írom alá a szerződést” – fogalmazott Hosszú Katinka, és széttépte a papírt.

Hozzátette, szerinte a Magyar Úszószövetség feladata lenne az elméleti és technikai háttér biztosítása. „A szövetség azonban az erőfeszítéseket megspórolva inkább az egyszerűbb utat választotta: 12 millió forintot ajánlottak” – jelentette ki Hosszú Katinka.

„Nem pénzt kértem. Nem az volt a célom, hogy a saját bankszámlám növekedjen. Azt kértem, a szövetség végezze a munkáját. Ezt a pénzt, amit ajánlottak, fordítsák fejlesztésre, ami biztosítja minden úszó folyamatos fejlődését” – jelentette ki a Vasas 26 éves versenyzője.

A nagymedencében ötszörös világ- és kilencszeres Európa-bajnok Hosszú szerint nem értik egymást a szövetséggel, ugyanis ő nem egy öltözőszekrényt kért, hanem egy helyiséget, ahol elvégezheti a regeneráló rutinját, illetve nem kamerát kért, ami felveszi az úszását és azt visszanézheti, hanem egy mozgáselemző szoftvert. Hosszú Katinka azt mondta, a szövetség nemhogy a fejlődés módját nem ismeri, de azt sem tudja, hogyan maradhatna meg a magyar úszás a mostani szinten.

Nem akar elmenni

Hosszú Katinka mindezek ellenére nem tervezi, hogy más ország színeit képviselné: „Továbbra is imádom Magyarországot, az országot fogom képviselni a versenyeken, és itt fogok készülni. A véleményem nem változik, szerintem lehetnénk jobbak, de én egyedül nem tudok egy rendszert megváltoztatni. Ha más nem hisz abban, hogy ezek a változások megszülethetnek, és igenis lehetünk jobbak, akkor továbbra is csak arra a munkára fogok koncentrálni, amit három éve edzőmmel és férjemmel, Shane Tusuppal elkezdtünk.”

Kommunikációs zavar

A sajtótájékoztatón jelen volt Kiss László szövetségi kapitány is, de a két fél nem beszélt egymással. Kiss azt állítja, többször kereste az úszót, de nem tudta elérni, Hosszú Katinka szerint viszont Kiss László csak egyszer csörgette meg, Gyárfás Tamástól, a szövetség elnökétől pedig mindössze egy SMS-t kapott, hat nappal az első sajtótájékoztatója után.

Kiss László tegnap azt nyilatkozta, nem érti, mi a probléma, de minden támogatást megadnak, csak beszélniük kéne a versenyzővel. Arra a kérdésre, előfordulhat-e, hogy Katinka ne kapjon a szövetségtől engedélyt az olimpiai indulásra, azt válaszolta: „Én honnét tudjam?”

„Vissza az édes Katinkát”

Gyárfás Tamás a VS.hu-nak azt mondta, Katinka nem jó példát mutat a fiataloknak. „Ha valami hibát látunk, akkor meg kell súgni a másik fülébe, nem kiállni a nyilvánosság elé. Ez lenne a fiatalok felé az üzenet? Ha ezt tanulják meg a gyerekek a legnagyobbaktól, a példaképektől, akkor ez egy nagyon rossz irány” – vázolta filozófiáját Gyárfás, majd hozzátette: „Emlékszem, két évvel ezelőtt a barcelonai vébén, amikor bemutattuk a budapesti világbajnokság prezentációját, akkor nagyon aranyosan részt vett benne, ott állt mellettünk. Mi ugyanazt az édes Katinkát szeretnénk visszakapni, akit akkor ünnepeltünk.”

Bátran kiáll

Hosszú Katinka a sajtótájékoztatóján elmondta, sokan tanácsolták neki, ne álljon ki másodszor a sajtó elé, mert azzal öngyilkosságot követ el, ő viszont bátran kiáll amellett, amiben hisz. „Az a filozófiám, hogy törekedjünk jobbra” – hangsúlyozta a kiváló úszó. (MTI, hvg, vs.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?