Katari foci-vb: Pályán a vb-ezüstérmes horvátok és a belga aranygeneráció

németek

A szerdai játéknapon a négy évvel ezelőtt döntős Horvátország és a bronzérmes Belgium is megkezdi szereplését a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A játéknap a Marokkó–Horvátország mérkőzéssel kezdődik, amit a 2018-ban ezüstérmet szerző Modricék az esélyes szerepében várnak. A horvátok ugyanakkor nem éreznek extra nyomást emiatt. „Nagyon nehéz lesz, de talán most kisebb a nyomás rajtunk, mert Oroszországban csodálatos dolgokat vittünk véghez. Ugyanakkor változatlanul még többet akarunk elérniˮ – nyilatkozta Andrej Kramaric, a német Bundesligában szereplő Hoffenheim horvát csatára.

A marokkóiaknál belső feszültségek voltak a tornát megelőzően. Az észak-afrikai válogatott augusztusban szakított Vahid Halilhodzic szövetségi kapitánnyal, akit a válogatási elvei miatt kritizáltak, helyére pedig kinevezték a játékosként 45-szörös válogatott Walid Regraguit. A marokkói együttesben várhatóan Hakim Zijes lesz a középpontban, akit Halilhodzic fegyelmi okokból kizárt, Regragui pedig visszahívott. Az újonnan kinevezett edző a ferencvárosi Mmaaee testvéreket kihagyta a keretből, holott mindketten rendszeresen szerepeltek a selejtezőkön.

A délutáni mérkőzéseken két egyértelműnek tűnő párharcot rendeznek az E csoportban. Costa Ricát a házigazda katariakkal egyetemben sok fogadóiroda a legesélytelenebb csapatnak tartja a végső győzelemre, így a fiatal spanyolok számára kötelező lesz a győzelem.

Ennél pár fokkal nehezebb feladat vár Németországra, amely Japán ellen lép pályára. Az ázsiai ország komolyan készül az összecsapásra, és egészen merész álmokat dédelget Spanyolországgal és Németországgal egy csoportban szerepelve. „Németország példakép számunkra, és ez soha nem változik. Másrészt Japán még mindig fejlődik – mondta Morijaszu Hadzsime, Japán szövetségi kapitánya a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. – Szeretnénk a legjobb 16 közé jutni, vagy még tovább, és így történelmet írnánk.ˮ

A játéknap utolsó mérkőzésén újra az F csoport kerül fókuszba, ahol az idősödő belga „aranygenerációˮ kezdi meg vélhetően utolsó küzdelmét a vb-trófea elhódításáért.  „Ez a társaság hat éve együtt van, úgyhogy minden csak azon múlik, hogy a játékosaink készen állnak-e. Ha nem a legjobbjukat nyújtják, akkor nem várhatjuk el, hogy megnyerjük a vb-tˮ – nyilatkozta Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya.

Kanada első világbajnoki pontjai mellett az első góljára is hajt, mivel 1986-ban nem volt ilyen jellegű sikerélménye. „Tudjuk, hogy az ellenfelünknél komoly minőséget képviselő játékosok futballoznak, és közülük bárki is lesz a pályán, mindenképpen megpróbálja megnehezíteni a dolgunkat. Készen állunk bármilyen összetételű belga csapatraˮ – jelentette ki Jonathan Osorio, a kanadaiak középpályása. Hozzátette, szeretnék megmutatni, hogy ők is futballnemzet. (lz, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?